Portal 072info

UZ DIREKTAN TV PRENOS: Doček Amela Tuke na Atletskom stadionu Zenica

Kako saznaje Portal 072info, nakon osvojenog izvanrednog 3. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, najbrži bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka, sutra će zajedno sa čelnicima kluba sletiti na sarajevski aerodrom oko 19:00 sati, nakon čega će se održati i planirana presskonferencija, a potom se uputiti u Zenicu gdje se već nekoliko dana radi na organizaciji svečanog dočeka 

Naglašavamo, da je u organizaciji Atletskog saveza BiH i u suradnji sa AK Zenica i Gradom Zenica, kao i  Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica planiran prigodan program i dolazak najbržeg atletičara BiH koji je planiran u petak oko 20:00 sati na Atletskom stadionu na Kamberovića polju u Zenici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Atletski stadion u Zenici je Amelov drugi dom na kojem je počeo da trenira i na kojem je ostvario svoje prve rezultate, te se zbog posebne povezanosti sa Zenicom i ovim stadionom odlučilo da se doček ipak održi u Zenici.

Amel Tuka je prije dva dana ostvario veliki uspjeh osvojivši bronzanu medalju u utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u atletici koje se održalo u Pekingu, a 17. jula ove godine je postavio lični, državni i Balkanski rekord od 1:42.51.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako nezvanično saznajemo, doček Amela Tuke uživo će se prenositi na BHT1.

Organizatori su obezbjedili dva autobusa za prevoz navijača na doček Amela Tuke na sarajevskom aerodromu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Autobusi polaze sutra u 17,30 sati sa platoa ispored Arene Zenica

Dođite i pozdravite našeg šampiona.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME