Portal 072info

UZ DIREKTAN TV PRENOS: Doček Amela Tuke na Atletskom stadionu Zenica

Kako saznaje Portal 072info, nakon osvojenog izvanrednog 3. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, najbrži bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka, sutra će zajedno sa čelnicima kluba sletiti na sarajevski aerodrom oko 19:00 sati, nakon čega će se održati i planirana presskonferencija, a potom se uputiti u Zenicu gdje se već nekoliko dana radi na organizaciji svečanog dočeka 

Naglašavamo, da je u organizaciji Atletskog saveza BiH i u suradnji sa AK Zenica i Gradom Zenica, kao i  Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica planiran prigodan program i dolazak najbržeg atletičara BiH koji je planiran u petak oko 20:00 sati na Atletskom stadionu na Kamberovića polju u Zenici.

Atletski stadion u Zenici je Amelov drugi dom na kojem je počeo da trenira i na kojem je ostvario svoje prve rezultate, te se zbog posebne povezanosti sa Zenicom i ovim stadionom odlučilo da se doček ipak održi u Zenici.

Amel Tuka je prije dva dana ostvario veliki uspjeh osvojivši bronzanu medalju u utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u atletici koje se održalo u Pekingu, a 17. jula ove godine je postavio lični, državni i Balkanski rekord od 1:42.51.

Kako nezvanično saznajemo, doček Amela Tuke uživo će se prenositi na BHT1.

Organizatori su obezbjedili dva autobusa za prevoz navijača na doček Amela Tuke na sarajevskom aerodromu.

Autobusi polaze sutra u 17,30 sati sa platoa ispored Arene Zenica

Dođite i pozdravite našeg šampiona.

 

Podijelite članak