Uz ova četiri savjeta će vaša kosa brže rasti

Svaki puta kad prođete pored ogledala pogledate je li frizura OK i malo popravitekosu? Bez brige, niste jedine – to rade svi: i žene, a i muškarci. Naravno da bi svaka žena željela lijepu gustu kosu i da malo brže raste.

To nije nemoguća misija ovi savjeti vam mogu pomoći u tome.

Redovno rezati vrhove

Sigurno ima nešto u tome vam omiljeni i povjerljivi frizer stalno ponavlja da morate šišati kosu. Naime, ko redovno podrezuje vrhove, dugotrajno će imati zdravu kosu. Time  kosa neće rasti brže, ali mogu se spriječiti raspucali vrhovi, a kosa gubi volumen.

Kosa treba pauzu od pegle

Redovno peglanje, kovrčanje ili feniranje nikako nije dobro za kosu. Naime, vrućina isušuje strukturu kose te ova postaje lomljiva. Dakle, važno je svako malo priuštiti kosi stanku od stiliziranja i feniranja. Tako se kosa može fino oporaviti.

Dobra njega tjemena

Ono što malo ljudi zna: nezdravo i nenjegovano tjeme može uzrokovati ispadanje kose. Naime, prhuti mogu uzrokovati upale u folikuli kose. Zbog toga je važno redovno njegovati tjeme i raditi piling. Redovne maske za tjeme čine vašoj kosi dobro te jačaju rast kose. Pilingom se potiče krvotok te također potiče rast kose.

Pravilna prehrana za zdravu kosu

Ono što jedete također utječe na rast  kose. Na primjer, pazite na to da uzimate puno vitamina A, jer takozvani retinol je dobar za rast kose. I vitamini B i C mogu potaknuti rast kose. Ovi vitamini su dobri za vašu kosu: Vitamin A: retinol je dobar za rast kose. Ima ga u povrću, mrkvi, paprici, batatu.  Vitamin B: potiče izmjenu tvari te se brine za zdravo tjeme. Ima ga u piletini, ribi, banani, špinatu, avokadu. Vitamin C: pribavlja željezo za korijen kose. Ima ga u citrusnim plodovima. Bjelančevine: kosa se sastoji od 90% bjelančevina pa zato treba puno bjelančevina kako bi kosa ostala jaka te rasla.  Željezo: potrebno je za rast stanica u tijelu. Ima ga u ribi, mesu, mahunarkama i grašku.

Prethodni članakDok stižu upozorenja o novom valu korone, Švicarci ukidaju mjere
Sljedeći članakU 2019. najviše azilanata primila Njemačka