Uz ove trikove ćete moći da znate SVE o svima na Facebooku, a vi ćete ostati skriveni

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Jedna od stvari koje ste sigurno oduvijek željeli sada vam je na dohvat ruke.

Da biste bili nevidljivi na Fejsbuku slijedite ovo korak po korak uputstvo.

Sakrijte buduće postove

U gornjem desnom uglu kliknite na ikonicu katanca i dobićete padajući meni. Pod opcijom “Who can see my stuff” dobićete još jedan izbor “Who can see my future posts?”. To bi uvek trebalo da vam bude podešenje na prijatelje ili da sami napravite posebnu listu ko može da vidi vaše postove. Naravno, uvek možete izabrati ekstermnije mere i postaviti “only me” opciju, piše “Blic“.

Sakrijte postove iz prošlosti

U istom padajućem meniju izaberite “See more options”, nakon čega ćete dobiti meni u kom određujete ko može da vidi ono što ste ranije postavljali na Facebook.

Sakrijte svoje ime iz pretrage

Pod istim menijem pronađite deo “Who can look me up?” i uklonite opciju da vas pronađu koristeći vašu mejl adresu ili broj telefona.

Sakrijte svoje ime iz Gugla

Ispod toga nalazi se opcija da isključite da se vaše ime prikazuje u pretrazi sa drugih pretraživača.

Isključite tagovanje

Kako bi izbegli mogućnost da vas neko bez pitanja označi u postu ili na fotografiji izaberite meni sa “Timeline and Tagging Settings”, nakon toga pronađite “Review Posts Friends Tag You In” i uključite ga. Na taj način ćete dobijati obaveštenja kada vas je neko od prijatelja tagova i sami ćete moći da izaberete da li želite da se to prikaže na vašem profilu.

Isključte mogućnost da vas prate

Osim toga što imate prijatelje, Fejsbuk omogućava da imate i pratioce na ovoj društvenoj mreži. Pratioci mogu da čitaju vaše postove, a ukoliko ne želite da ih imate na svom profilu, samo ih ograničite u opciji “Followers”.

Isključite sve aplikacije

Aplikacije na Fejsbuk često koriste profile kako bi saznali što više informacija o korinsicima, a neretko dele podatke o tome ko još koristi njihov softver. Kako bi izbegli mogućnost da se nađete na toj listi potrebno je da isključite aplikacije. U pomenutom meniju, samo pronađite “Apps” i pogledajte na koje ste sve aplikacije prijavljeni.