Portal 072info

Uz ovih nekoliko vježbi ispravite držanje i smanjite bolove u leđima

Ukoliko često hodate i sjedite u nepravilnom stavu, posljedice će biti teške i veoma bolne. Zbog toga je važno da svoje tijelo oslobodite neprijatnosti koje su nastale usljed nepravilnog držanja, a to možete uraditi tako što ćete redovno vježbati. Ispravno držanje ostavlja utisak da se radi o osobi koja je odlučna i zrači samopouzdanjem te također odaje da je riječ o nekome ko brine o svom zdravlju. Nekoliko vježbi koje možete naći na YouTubeu i fitness stranicama pomoći će vam da se ispravite i usput smanjite bolove u leđima.

Počnite zidnim sklekovima, rukama se naslonite na zid u položaj skleka. Položaj bi trebao izgledati kao da gurate zid, a veoma je važno da tokom izvođenja vježbe kičma bude prava. Svaki dan ponovite tri serije od deset ponavljanja ove vježbe.

Izdržaji su jedna od najboljih vježbi za savršeno držanje. Jednostavno se oslonite na nožne prste i laktove te se potrudite da vam kičma u tom položaju bude prava. Idealno trajanje izdržaja jeste 15 sekundi, a poželjno je da vježbu ponovite u tri serije po deset ponavljanja.

Možete raditi i vježbe istezanja, tako da nakon izdržaja i zidnih sklekova možete uraditi dvije serije od deset ponavljanja tipičnih vježbi za istezanje nogu, ruku i vrata.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

Podijelite članak
  • 6
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME