Screenshot 3 44
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 14, 2022 @ 1:54
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Cirkus – opis je kojim bismo ranije mogli formulisati rijaliti programe iz susjedne Srbije.

Danas je ova formulacija blagi pojam za sve ono što se dešava u programima koje u živom prenosu prate milioni gledalaca širom regiona, piše Tuzlanski.ba. 

Savjet Regulatornog tijela za elektronske medije u Srbiji (REM) nekoliko puta je razmatrao mogućnosti da se programima rijalitija “prisilnog okruženja”, zbog štetnog uticaja na maloljetnike i društvo u cjelini, omogući emitovanje isključivo u kasnim večernjim terminima. Međutim, ozbiljnija ograničenja emitovanja nikada nisu zaživjela u punom kapacitetu, pa gledatelji često svjedoče brojnim bizarnostima u udarnim TV terminima. Tako je nedavno u vrijeme praznika u programu uživo tokom dana bio emitiran seksualni odnos učesnika bez cenzure.

Bizarnostima nema kraja. Tokom proslave Srpske nove godine u rijaliti programu “Zadruga” jedan učesnik je “podigao ruku na sebe” pa se isjekao. Učesnik je krvario izvjesno vrijeme što su kamere u krupnom kadru snimale nakon čega je prebačen u bolnicu.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću u sve većoj mjeri se promovišu kriminalci i primitivizam koji je poguban za društveni život, ali i svijest ljudi” stava su onu koji godinama i uzaludno traže sankcije za TV kuće koje emituju ovakvu vrstu programa.

LIDER