Portal 072info

Užasavajući detalji tragedije u Posušju: Neki su nepomično sjedili na kauču, neki pali na pod, a agregat je još radio…

Screenshot 11 163
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Od svih preminulih su uzorci krvi i urina, koji su poslati na analizu i što će, uz obdukcijski nalaz i rasvijetliti ovu nezapamćenu tragediju, odnosno, otkriti tačan uzrok smrti osmoro mladih

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

U Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru danas će početi obdukcija tijela tragično stradalih djevojaka i mladića iz Posušja, koji su pronađeni mrtvi na novogodišnje jutro u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Obdukcija će, kako je potvrđeno, početinakon što stignu rezultati testova na koronavirus.

Dr. Dražen Damjanuk, specijalista sudske medicine potvrdio je za Avaz da su ga angažovali iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, a obdukcija će se raditi danas i sutra.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Od svih preminulih su odmah nakon uviđaja uzeti uzorci krvi i urina, koji su poslati na analizu i što će, uz obdukcijski nalaz u konačnici i rasvijetliti ovu nezapamćenu tragediju, odnosno, otkriti tačan uzrok smrti osmoro mladih.

U MUP Zapadnohercegovačkog kantona i u Tužilaštvu ZHK su kazali da za sada sve ukazuje na to da je smrt nastupila usljed ispuštanja otrovnih plinova iz agregata, koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji vikendice u kojoj su novogodišnju noć proslavljali Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić, svi rođeni 2001. godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako je rečeno, agregat pomoću kojeg su se grijali, nalazio se u prostoriji sa sjeverne strane vikendice, odnosno, ostavi. U toj ostavi su jedna vrata bila zatvorena, a druga odškrinuta, dok se prozor nalazio tačno prekoputa prostorije u kojoj su se nalazili djevojke i mladići.

Tokom uviđaja je utvrđeno da je taj prozor bio otvoren napola te su, najvjerovatnije, na taj način ispušni plinovi, konkretno, ugljen monoksid, i ugušili osmoro mladih.

Iz policije je rečeno da „plinski top“ koji se koristi za zagrijavanje, nije pronađen uz agregat kako se to iznosilo u medijima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Osmoro mladića i djevojaka je proslavljalo Novu godinu zajedno sa još šest drugara, koji su nakon zabave, u četiri sata ujutro, prešli u susjednu vikednicu na spavanje. Jedan od mladića iz susjedne vikendice ih je, nažalost, juče ujutro u 10 sati i pronašao mrtve.

Nakon što se nisu odgovarali na pozive niti se odazivali na lupanje na vratima, on je razbio staklo na prozoru i ušao u vikendicu gdje je zatekao stravičan prizor.

Osmero mladih od kojih je većinu i poznavao sjedilo je, kako je ranije ovjavljeno, nepomično na kauču ili su pak pali na pod. Prišao im je i brzo shvatio kako njihova srca ne kucaju. Pozvao je policiju i Hitnu pomoć koja kada je došla na mjesto nesreće mogla samo konstatirati smrt.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 29
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Potvrđena optužnica protiv Armina Mahmića: Ukrao Golf u Zenici, policija ga uhvatila u Vitezu

Portal 072info

Tragedija u BiH: Poginuo 28-godišnji mladić

Portal 072info

Trojica Zeničana uhvaćena u krađi sportske odjeće

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME