zemun park autobus foto rsa twitter
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 24, 2021 @ 16:40
KATEGORIJA: Crna Hronika
FIXGEHALT

Na društvenim mrežama u Srbiji, pojavio se jeziv snimak na kojem se vidi kako je jedan mališan samo pukom srećom, u milisekundi uspio da izbjegne udar autobusa koji je uletio u dječije igralište u petak u Zemunu.

Kako se vidi na snimku objavljenom na Instagramu, dječak je prelazio preko travnate površine parkića kada se unutar parka pojavio autobus, piše Blic.

Mališan je u prvom trenutku zastao i kako se vidi na snimku, samo su ga sekunde dijelile od sigurne smrti. U trenutku udara autobusa u automobil, iza ćoška se pojavila i izbezumljena majka dječaka, koja je jedva stajala na nogama kada je vidjela šta se odvija pred njenim očima.

Na veliku sreću njegovih roditelja, mališan je prošao bez povreda, te je uplašeno otrčao, dok su ostali ljudi sa nevjericom u očima posmatrali autobus i gotovo uništen park za djecu.

Mališani koji su povrijeđeni, njih četvoro, prebačeni su u beogradsku dječiju bolnicu u Tiršovoj, dok je vozač uhapšen i nalazi se na ispitivanju, piše Blic.

Podsjećamo, vozač autobusa sa linije 45 koji je nešto prije 14 sati uletio u dječiji parkić u Krajiškoj ulici u Zemunu je uhapšen, piše Blic dodajući kako je u ovom incidentu povrijeđeno pet osoba, od kojih četvoro djece.

LIDER