Portal 072info

Uznemirujuće: Lažni snijeg šokirao Banjalučane

46a4c02daa8c91fabdbcf106e1b70c91_LNakon što se američka javnost žestoko uznemirila pojavom informacija o lažnom snijegu koji sagorjeva i smrdi na plastiku umjesto da se topi kada je izložen toploti isti fenomen otkriven je i u Banjaluci.

– Kada smo pročitale da je u Americi pao lažni snijeg moja prijateljica i ja smo napravile mali test sa našim snijegom. Rezultat je blago rečeno čudan i poprilično uznemirujući – grudve sagorijevaju i smrde na plastiku, a kada ih polijete vrelom vodom one se ne tope već apsorbuju vodu. Čak i kada izložite grudvu snijega otvorenom plamenu nema ni kapi vode. Ne bih da paničim, ali me plaši pomisao da smo izloženi nečemu opasnom po zdravlje, a da toga nismo svjesni”, rekla je Banjalučanka koja je kontaktirala naš portal.

Prve informacije o lažnom snijegu pojavile su se u Americi, tačnije u državi Džordžiji, nakon što su velike oluje zahvatile SAD. Nedugo nakon toga počela su i razna nagađanja o čemu se zapravo radi. Dok jedni tvrde da je riječ o snijegu koji je nastao pod uticajem hemikalija koje se koriste po svijetu, pa da zbog toga snijeg ima ove čudne osobine, drugi tvrde da je riječ o ljudskoj manipulaciji vremenom kao oružjem. Pored ove, pojavila se i informacija da je u Americi otkrivena radijacija, te su počele i spekulacije da li je ove zime izvršen napad na SAD.

Američke vlasti i institucije koje brinu o javnom zdravstvu se nisu oglasile po pitanju lažnog snijega. Hoće li u RS i BiH iko od nadležnih ispitati i dati odgovor o čemu se radi tek treba da se vidi.

(Istinito)

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box