UZNEMIRUJUĆI PRIZORI: U Dalmaciji brutalno pretukli mladića, tražili od njega da donese novac (FOTO)

23 3

Društvenim mrežama od jutros se širi video brutalnog maltretiranja mladića.

Na snimci, koja je navodno nastala u Kaštelima, više mladića maltretira jednog mlađeg muškarca. U opisu snimke koja se dijeli na društvenim mrežama piše da se radi o mladiću s posebnim potrebama. Ali ta informacija nije potvrđena, javlja Index.

Na snimci se vidi kako mladića udaraju rukama, a u jednom trenutku jedan od prisutnih udara ga i nogom u glavu. Također, jedan od njih udario ga je koljenom u glavu.

“Kad će pare onda?”, čuje se na početku snimke. Onda je slijedio prvi udarac.

Onda se čuje avion u pozadini pa nije jasno što pričaju. Mladić se pokušava odbraniti rukama, drži ih u obrambenom položaju.

“Spusti ruke”, kaže mu jedan napdač, a onda ga udara koljenom u glavu.

“Spusti ruke kad sa mnom pričaš. Ovde stani”, govori drugi, dugokosi mladić.

“Spusti ruke”, viče.

Onda ga je nokautirao šakom u glavu.

Na kraju mu, dok je mladić na podu, daju dva dana da im donese 2000 kuna. Na snimci se također čuje da je subota.

“Dajte mi bar neki rok”, moli mladić.

“Imaš dva dana. Ili ću te ja ovdje gasit pleskama”, govori jedan od prisutnih. Na kraju ga je jedan od mladića još nekoliko puta udario. Tu se snimka prekida.

Index je pitao o ovome splitsku policiju. Potvrdili su da imaju snimku i da je kriminalističko istraživanje u toku.

Jedan od nasilnika je bokser

Jedan od mladića bavio se boksom. Na Facebooku su se javili iz Bokserskogkluba Leonid iz Kaštel Starog, kažu da je odmah isključen.

“Gospodo, pojavila se snimka jednog od naših bivših članova kluba, ponavljam bivših, jer isti trenutak kada smo saznali da je naš bivši član na snimci, automatizmom se sam isključio. Osuđujemo svaki oblik nasilja. I svaki član odgovara za sebe i svoje postupke. I ponavljamo još jednom osuđujemo svaki oblik nasilja.

Hvala. I ovo je automatski upozorenje za sve članove kluba da kod nas u našem klubu ne trpimo i osuđujemo ovakve postupke. Tolerancija na nasilje je apsolutno nula”, objavili su.