Portal 072info

Vakcina protiv korone neće biti dostupna do predsjedničkih izbora

DONALD TRUMP
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Američka biotehnološka firma “Moderna” neće tražiti hitnu autorizaciju za svoju vakcinu protiv koronavirusa do američkih predsjedničkih izbora, rekao je za “Financial Times” CEO kompanije Stefan Bansel (Stephane Bancel).

To je šamar nadama predsjednika Donalda Trampa (Trumpa) da će imati spremnu vakcinu prije izbora kako bi njegova kampanja dobila toliko željeni poticaj.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Stefan Bansel rekao je novinama: 

– Imat ćemo 25. novembra dovoljno informacija za hitnu autorizaciju koje možemo poslati Agenciji za hranu i lijekove (FDA) ako se pretpostavi da su dokazi o sigurnosti dobri, to jest da je vakciona sigurna.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Tramp, čija je podrška opala zbog njegovog nošenja s krizom zbog Covida-19, učestalo je davao do znanja da bi vakcina mogla biti spremna do izbora 3. novembra.

Stručnjaci su se zbog toga zabrinuli da bi se Trumpova administracija mogla pokušati umiješati u kontrolni proces razvoja vakcine iz političkih razloga.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Tramp je tvrdnju o spremnosti vakcine prije izbora ponovio i u utorak navečer tokom debate s Džoom Bajdenom (Joeo Biden).

Vakcina farmaceutske kuće “Moderna” jedna je od 11 eksperimentalnih vakcina protiv koronavirusa u finalnim ispitivanjima.

Anketa provedena između 3. i 8. septembra, pokazala je da će 52 posto onih koji će vjerovatno izaći na izbore, podržati Bajdena, dok će 40 posto podržati aktuelnog predsjednika Trampa.

Oko 51 posto ispitanika smatra da bi Bajden bolje vodio odgovor na virus u odnosu na Trampovih 38 posto.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 4
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6