Portal 072info

Vaš telefon kao magnet za bakterije i krivac za akne na licu

To se može pokazati još i gore za vašu kožu jer telefon stalno pomerate sa jedne površine ne drugu pa ga stavljate na lice.

Telefon skuplja prljavštinu i masnoću sa vaše kože i bakterije iz okoline kada stavite telefon na sto ili stolicu. Na telefonu mogu da se nalaze čitave kolonije mikroorganizama čak više od javnih toaleta.

Uradite nešto dobro za vas i vaše lice i s vremena na vreme obrišite telefon nekom maramicom i antibakterijskim sprejem. Ukoliko to ne pomogne vašoj koži onda se opredelite za neko agresivnije sredsdvo za čišćenje lica ili potražite pomoć ljekara.

-Bakterije izazivaju akne u najvećem broju slučajeva, zbog čega je važno da čistite vas ekran. Kada mi pacijenti dođu na pregled, prvo što ih pitam jeste na koju stranu lica drže najčešće telefon.Preporučujem im da koriste slušalice i da vide da li će im se situacija popraviti, rekla je doktorka Debra Jaliman.

Bubuljice se pojavljuju jer usled dodira ekrana o lice dolazi do mehaničkog pritiska na ćelije kože i one počinju da proizvode više masti. Tada bakterije sa ekrana i toplota koja pogoduje razvoju bakterija dovode do pojave upala.

Kako biste to sprečili s vremena na vrijeme obrišite telefon i pazite da ga ne stavljate okolo okrenutog na ekran već na poleđinu sa kojom lice ne dolazi u kontakt.

Izvor: Caffe.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box