Vaša omiljena vrsta kafe otkriva vašu osobnost

Kafa je puno više od napitka, ona je ritual, vrijeme da razmislimo šta nas čeka u danu, vrijeme za ugodu i predah, vrijeme za koncentraciju… Jeste li znali da vrsta kafe koju pijete je zapravo u izravnoj korelaciji s vašom osobnosti?

“Kafa čini da se osjećamo dobro, jer se ona može uklopiti u gotovo svaki sistem nagrade koji je naš mozak razvio”, napisao je dr. Gary L. Wenk za ‘Psychology Today’: 

Ima smisla da postoji veza između uma i vrste kafe koju pijemo.

Espresso

Ako pijete espresso, vi ste rođeni vođa. Radite vrlo naporno, a također igrate vrlo žestoko. Vaš tip A osobnosti čini vas osobom koja zna kako odraditi posao. Vaša prirodna marljivost inspirativna je drugima, na poslu i u društvenom životu.

Dupli espresso

Ako pijete dupli espresso, vi vjerujete u logiku. Izuzetno ste praktična osoba i niste podložni hirevima kao neki svoji prijatelji. Kao i osobe koje piju obični espresso, vi ste vrlo marljiva osoba. Međutim, radite puno bolje sa jasnim, konciznim smjerom od ostalih. Dajete najbolje od sebe na poslu kada vam vaš šef kaže tačno što želi.

Kafa s mlijekom

Ako pijete kafu s mlijekom, možda imate problema s donošenjem odluka. Opuštene ste prirode i kao rezultat, niste zabrinuti zbog pretjeranog analiziranja svake odluke. U stvari, vaša priroda je takva da dosta razmišljate i preferirate da vaša mašta razmotri sve opcije na ležeran način. Pošto pijete kafu s mlijekom, vi volite udobnost.

Cappuccino

Ako pijete cappuccino, vi ste vrlo sofisticirana individua. Vaš osjećaj za stil je vrlo uglađen. Za razliku od nekih svojih prijatelja, niste tip osobe koja voli grube šale. Vi više volite da su stvari malo otmjenije. Također, imate vrlo kreativan um i vaš društvena priroda čini vas vrlo dobrim prijateljem.

Ledena kafa

Ako pijete ledenu kafu, vi ste vrlo uporan čovjek. Imate proaktivan stav i nemate vremena za sitničavosti ili drame. Vrlo ste sigurni u izražavanju svog mišljenja i mislite o sebi kao o trendsetteru.

Obična crna kafa bez mlijeka

Ako pijete crnu kafu, vi vodite minimalistički stil života. Ne trebate upečatljivu odjeću ili kičasti nakit. Vi više volite izravan pristup u modi i u životu. Mirni ste iako ponekad možete biti skloni promjenama raspoloženja. Zbog vaše jednostavne prirode imate široki krug prijatelja.

Kafa sa šlagom ili vrhnjem

Ako pijete kafu sa šlagom, imate pomalo dvostruku osobnost. S jedne strane vi ste organizirani i sistematični a s druge strane ste opušteni i malo neuredni. Svaki dan pokušavate postići savršenu ravnotežu između logičkih i kreativnih strana mozga, prenosi atma.hr.

Prethodni članakA sve se nema: U BiH živi 600 milionera i 92 multimilionera!
Sljedeći članakPukla cijev i poplavila ulicu ARBiH, sanacija kvara u toku