Važna obavijest za privredne subjekte na području Zenice

Važna obavijest za privredne subjekte na području Zenice

Obavještavamo sve privredne subjekte sa područja grada Zenica da je prihvaćena Inicijativa Udruženja poslodavaca Zenica da se privredni subjekti kojima je bio zabranjen rad u periodu od 15.03.2020. godine do 15.05.2020.godine oslobađaju obaveze za usluge prikupljanja, odvoza i deponovanja otpada za dio računa za mart i maj mjesec 2020.godine te ukupnog računa za mjesec april 2020.godine.
Za provođenje postupka oslobađanja ALBA-i Zenica su neophodni podaci o nazivu i adresi sjedišta svakog pojedinačnog privrednog subjekta (kao i za poslovnu jedinicu kojoj je bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti) kao i šifra djelatnosti kojom se utvrđuje da privredni subjekt (poslovna jedinica) pripada djelatnosti kojima je bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti u navedenom periodu.
Ovim putem molimo sve privredne subjekte kojima je bio zabranjen rad u periodu 15.03.2020. – 15.05.2020. godine da Udruženju poslodavaca Zenica najkasnije do 31.03.2021.godine dostave slijedece dokumente:
1. ID broj privrednog subjekta i Poslovne jedinice (ukoliko je PJ bilo zabranjeno obavljanje djelatnosti) – kopija
2. Izvod iz statistike za privrednog subjekta i Poslovnu jedinicu (ukoliko je PJ bio zabranjeno obavljanje djelatnosti) – kopija
NAPOMENA: Određeni privredni subjekti koji su dobili dodatna ovlaštenja i nastavili obavljati djelatnost, a samim tim i proizvoditi otpad neće biti oslobođeni obaveze plaćanja za usluge prikupljanja, odvoza i deponovanja otpada za pomenuti period. (šalterska prodaja hrane i pića i sl.)

U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja stojimo vam na raspolaganju putem kontakt broja telefona: 032/221-960

UDRUŽENJE POSLODAVACA ZENICA

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica