Portal 072info

Važno je ime, važno prezime: Darko Nestorović novi selektor mlade reprezentacije BiH

Nakon tri godine provedene na klupi mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, bivši trener Borca, Čelika i Kozare Vlado Jagodić, danas je dobio  nasljednika. Tu ulogu će u narednom periodu obavljatiDarko Nestorović.

Darko Nestorović je 4. aprila 1965. godine u Kaknju. Veći dio svoje igračke karijere je proveo u zeničkom Čeliku gdje je nastupao pune četiri godine te zabilježio 79 zvaničnih nastupa uz 21 postignuti pogodak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Darko Nestorović novi selektor mladih Zmajeva

Po jednu sezonu je bio član beogradskog Rada i Rijeke nakon čega je otišao u Grčku gdje je nastupao za Panserraikos. Posljednju igračku sezonu je proveo u Norveškoj gdje je 1995. godine bio član Ham Kama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U trenerskoj karijeri je u prvom mandatu uspješno vodioRudar iz Prijedora pune četiri godine. Nestorović je ovaj klub iz Druge lige RS-a uveo u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a napustio ga je u martu 2010. godine.

U sezoni 2011/12 još jedan klub uvodi u najviši rang. Radnik iz Bijeljine je pod njegovim vodstvom se nakon nekoliko godina vratio u Premijer ligu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sa Slobodom iz Mrkonjić Grada je u sezoni 2012/13 bio drugoplasirani u Ligi RS-a, iza Mladosti iz Velike Obarske. Treba istaći da je kratko vrijeme bio i trener Sutjeske iz Foče. U narednoj sezoni je ponovo bio na klupi Rudara iz Prijedora.

U pitanju je, dakle,  još jedan trener iz domaće radionice. Koliko će imati uspjeha u vođenju mlade reprezentacije te da li će uspjeti barem ponoviti rezultate svog prethodnika, znaćemo u narednom periodu. A zar, u krajnjoj liniji i važno hoće li tim pod njegovom palicom gubiti ili pobjeđivati. Ko još o tome razmišlja. U ovom krucijalnom trenutku važno je jedino da je ispoštovano pravilo nacionalnog ključa. Da se niko ne ljuti. A dalje šta će biti, to još imamo vidjeti. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Radiosarajevo.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME