Portal 072info

Važno je znati: Koliko kilometara možemo voziti na rezervi…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

S nekim vozilima prijeći ćete više od 70 km na rezervi, s drugima manje od 40 km, a sve ovisi i o stilu vožnje, vozite li u gradu ili na autocesti…

Uključi li se žuta lampica na instrumentnoj ploči koja sugeriše da ste je vaše vozilo na rezervi, neke će vozače uhvatiti panika, a neki će iskusno cijediti posljednju kap goriva iz rezervoara, što ne preporučujemo jer česta vožnja na minimumu može dovesti do oštećenja pumpe goriva (ne podmazuje se kako bi trebala), a i filter goriva u koji mogu ući sitne nečistoće ili talog s dna rezervoara.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

No dobro, još uvijek ima onih koji ne odustaju od toga da žive opasno, na ivici uključivanja žute lampice i dolijevanja goriva za 10KM. Treba biti iskren i reći da ne živimo u ekonomskom obilju pa mnogi od nas već godinama nisu napunili rezervoar do vrha.

Koliko automobil može prijeći na rezervi? Mnogo je mjerenja i istraživanja, ali samo vi znate koliko vam automobil u prosjeku troši, a to je najvažniji podatak. Pretpostavlja se da na rezervi ostaje oko 5 litara goriva, ali do točne količine ćete doći na najjednostavniji način. Kad se uključi rezerva, brzo na benzinsku stanicu, uložite više novca i napunite rezervoar do vrha. Oduzmite taj broj od kapaciteta tanka goriva u tvorničkim podatcima (npr. 55 minus 49). Dobili ste količinu goriva koja vam ostaje u tanku nakon što se uključi lampica. Pogledajte i prosječnu potrošnju pa usporedite s količinom goriva koja vam je ostala u rezervoaru.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

S nekim vozilima prijeći ćete više od 70 km na rezervi, s drugima manje od 40 km, a sve ovisi i o stilu vožnje, vozite li u gradu ili na autocesti, gdje se konzumira više goriva ili na cestama s ograničenjem 80 km/h gdje ćete biti najekonomičniji. Međutim, zbog vašeg duševnog mira i sigurnosti uvijek je dobro znati koliko goriva ostaje u rezervoaru nakon što se uključi žuta lampica…(Revijahak)


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 6
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Cijene nafte prošle sedmice porasle oko 1,5 posto

072info.com

Ne izazivajte sreću: Ako vam nestane goriva možete imati puno više problema nego što mislite

072info.com

Distributeri nafte u RS neće dizati cijene goriva

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6