Portal 072info

Važno upozorenje građanima Zenice zbog nevremena

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gradska služba civilne zaštite Zenica je, na osnovu podataka prikupljenih od Federalnog hidrometeorološkog zavoda, upozorila javnost na potencijalnu opasnost usljed prognoze i najavljenog nestabilnog vremena u narednih nekoliko dana.

Prema prognozi očekuje se nestabilno vrijeme, koje će obilovati kišom te moguće i gradom, usljed čega bi moglo doći do eventualnih ozbiljnih šteta i neželjenih posljedica po građanstvo i materijalna dobra, u većem dijelu zemlje uključujući i područje grada Zenica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Prema ukazanoj potrebi trebaju se poduzeti sve neophodne mjere radi zaštite života i materijalnih dobara na teritoriji grada Zenica, i u tom cilju imati praćenje stanja na području i lokalitetima koje bi usljed najavljenih padavina moglo biti ugroženo“, kazao je za Fenu član gradske službe civilne zaštite Zenica Almir Sarajlić.

U saopćenju Služba civilne zaštite upozorava sve građane, a “naročito građanstvo na lokalitetima gdje su i tokom proteklih godina evidentirane velike materijalne štete, posebno uz sve riječne tokove, da su u obavezi, u skladu sa svojim mogućnostima, učiniti sve kako bi se umanjile, te eventualno spriječile veće neželjene posljedice”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

N1


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME