Portal 072info

Važno upozorenje građanima Zenice zbog nevremena

Gradska služba civilne zaštite Zenica je, na osnovu podataka prikupljenih od Federalnog hidrometeorološkog zavoda, upozorila javnost na potencijalnu opasnost usljed prognoze i najavljenog nestabilnog vremena u narednih nekoliko dana.

Prema prognozi očekuje se nestabilno vrijeme, koje će obilovati kišom te moguće i gradom, usljed čega bi moglo doći do eventualnih ozbiljnih šteta i neželjenih posljedica po građanstvo i materijalna dobra, u većem dijelu zemlje uključujući i područje grada Zenica.

Prema ukazanoj potrebi trebaju se poduzeti sve neophodne mjere radi zaštite života i materijalnih dobara na teritoriji grada Zenica, i u tom cilju imati praćenje stanja na području i lokalitetima koje bi usljed najavljenih padavina moglo biti ugroženo“, kazao je za Fenu član gradske službe civilne zaštite Zenica Almir Sarajlić.

U saopćenju Služba civilne zaštite upozorava sve građane, a “naročito građanstvo na lokalitetima gdje su i tokom proteklih godina evidentirane velike materijalne štete, posebno uz sve riječne tokove, da su u obavezi, u skladu sa svojim mogućnostima, učiniti sve kako bi se umanjile, te eventualno spriječile veće neželjene posljedice”.

N1

Podijelite članak