Portal 072info

Večeras Skupština NK Čelik

Skupština Nogometnog kluba Čelik iz Zenice trebala bi večeras da odluči o budućnosti i spašavanju ovog sportskog kolektiva, koji je trenutno klub s najvećim finansijskim dugovanjima u Bosni i Hercegovini.

Na najavljenom dnevnom redu naći će se osam tema, ali za navijače su dvije posebno interesantne. Članovi Skupštine kluba treba da se izjasne o svom budućem radu, jer će pred njima biti odlučivanje o eventualnom usvajanju novog Statuta NK Čelik, koji već dvije i po godine zagovaraju navijači i veća grupa građana okupljenih oko “Neformalne grupe građana – Za Čelik”.

Ukoliko se usvoji novi statut kluba, koji zagovara sistem upravljanja klubom “jedan član, jedan glas”, glasalo bi se i o novom predsjedniku Upravnog odbora NK Čelik i o prelaznom privremenom Tehničkom odboru Skupštine NK Čelik Zenica.

Nakon usvajanja novog Statuta glasalo bi se o izboru privremenog predsjednika kluba između, za sada, dva kandidata Selvedina Šatorovića i Ševke Adilovića, dok u slučaju da se nastavi raditi po starom sadašnjem Statutu kluba članovi Skupštine bi se trebali izjasniti da li će dati povjerenje Ševki Adiloviću, koji se jedini prijavio na raspisani oglas i priložio program spašavanja kluba.

Naime, kandidat za privremenog predsjednika Selvedin Šatorović je prihvatio kandidaturu “samo u slučaju da se usvoji novi Statut, jer želi da se prekine agonija i teško stanje u ovom sportskom kolektivu, ali samo “u skladu sa zakonom, tako da klub isplati sva svoja dugovanja, u prvom redu Poreznoj upravi, a to može samo uz podršku navijača i građana Zenice”.

Večeras tokom održavanja Skupštine NK Čelik na istočnoj strani, ispred službenog ulaza na stadion Bilino polje, najavljeno je okupljanje navijača i simpatizera kluba NK Čelik kako bi “svojim prisustvom još jednom pružili podršku promjenama koje su neophodne kako bi se usvojio novi Statut kluba”.

Podijelite članak