Večeras spektakl u Jablanici: Liga prvaka ponovo u Hercegovini

h 6

U Jablanici danas počinje tahmičenje u okviru grupe 8 glavne runde Lige prvaka u futsalu, a domaćin turnira je bh. prvak Mostar Stari Grad Staklorad. U 1. kolu u 16.30 sati sastaju se nizozemski Hovocubo i moldavski predstavnik Dinamo Plus, dok je protivnik Mostar SG Stakloradu od 20 sati finski Kampuksen Dynamo.

Promjene u igračkom kadru

– Drago nam je što smo Ligu prvaka ponovo doveli u Hercegovinu. I pored činjenice da smo domaćini u Jablanici očekujemo veliku podršku sa tribina. Nadamo se da će publika biti naš šesti igrač i da će nas nositi do pobjede protiv prvaka Finske – izjavio je predsjednik mostarskog kluba Amel Bajgorić.

Utakmice se igraju u Jablanici, jer u Mostaru, podsjetimo, ne postoji dvorana koja ispunjava sve uvjete za ovu fazu natjecanja.

U odnosu na prošlu sezonu Mostar SG Staklorad doživio je dosta promjena u igračkom kadru. Klub su napustili Stefan Rakić, Jovan Lazarević, Kristijan Radin, Josip Bošković i Marin Sesar, kao i trener Ivan Božović.

Došli su Predrag Šešelj, Marin Suton i Adnan Kalajdžić, a pored njih i treneri Mirsad Fazlinović i Josip Lekić, koji će u Ligi prvaka imat će na raspolaganju Stanislava Galića, Amara Omanovića, Benjamina Ćesotu, Marija Aladžića, Bilala Jelića, Vladana Vesića, Nermina Kahvedžića, Anela Radmilovića i Samira Gostu.

Drugo kolo u četvrtak

U drugom kolu koje je na programu u četvrtak, sastaju se Kampuksen Dynamo – Hovocubo i Mostar SG Staklorad – Dinamo Plus, a posljednje utakmice igrat će se u subotu. Parovi su: Kampuksen Dynamo – Dinamo Plus i Mostar SG Staklorad – Hovocubo.

Samo pobjednik grupe plasirat će se u elitnu rundu Lige prvaka, među 16 najboljih futsal ekipa Evrope.

IZVORAvaz
Prethodni članakProšle su 52 godine od katastrofalnog zemljotresa u Banjoj Luci: Poginulo 15 ljudi, povrijeđeno 1.117
Sljedeći članakU BiH 27 smrtnih slučajeva, 1.099 novozaraženih koronavirusom