Vedad Karić se sa uspješne biciklističke utrke u Sloveniji vratio u 24-satnu dežuru

Najbolji bh. biciklista Vedad Karić koji je ujedno i pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine iza sebe je imao naporan vikend ispunjen biciklizmom, a već danas se nalazi u 24-satnoj dežuri u OS BiH, piše Klix.

Karić je na svom Facebook zidu opisao protekla dva dana svog života gdje je u Tuzli, u okviru bh. lige odnio pobjedu, a nakon toga nastavio put ka Sloveniji gdje je u nedjelju vozio utrku iz kalendara Europe Tour-a GP Gorenjska UCI 1-2.

“Utrku dugu 171 kilometar sa 113 vozača na startu završava samo 50 vozača i ja se plasiram na 36 mjesto (ja zadovoljan). Teško je bilo očekivati nešto više obzirom na to da sam u najgore vrijeme utrke doživio pad (ništa opasno, klasične poderotine ), a 30-ak kilometara prije cilja defekt”, napisao je Karić.

Dodaje da je zadovoljan trenutnom formom te da se nada da će ga noge poslužiti i za narednu sedmicu kada nastupa na UCI 2.2 trci kroz Albaniju (petodnevna etapna utrka).

“Prije odlaska za Albaniju, za vikend planiram nastupiti na MTB maratonu u Ljubuškom u okviru bh. lige. Hvala vam na čestitkama i nesebičnoj podršci koju mi pružate”, napisao je Karić.

Ranije smo pisali o Kariću i njegovom životu kao pripadnika OSBiH, a u svom statusu je otkrio kako je danas stigao i u 24-satnu dežuru na posao.

“Pitate se radim li ikako i kako stižem? Radim, evo upravo dežuram 24 sata! Stvar je samo životnog planiranja i na mnoge stvari se može stići!”, zaključio je Karić uz popratne fotografije.