VEDRO: POZIV | Zenički horizonti 2015 – SJEVER

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma “VEDRO” iz Zenice poklanja svome gradu drugo izdanje projekta “ZENIČKI HORIZONTI”, u čast Dana Zenice, 579 godina od prvog pominjanja Zenice (20. mart 1436. godine) i Dana oslobođenja Zenice, 70 godina od oslobođenja Zenice od fašističkog okupatora (12. april 1945. godine).

Saradnjom Zavoda za javno zdravstvo Zenica i Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma “Vedro” u okviru projekta “Zenički horizonti“ organizuje se zdravstveno-promotivna kampanja s ciljem podizanja svijesti i znanja o primjeni zdravih životnih navika.

Kampanja se organizuje povodom Svjetskog dana zdravlja pod motom: BUDI PRIJATELJ SVOGA ZDRAVLJA

Pozivamo nezaposlene, učenike, studente, radnike, penzionere, rudare, profesore, vozače, nastavnike, sportiste, novinare, fotografe, turističke radnike, doktore i planinare Zenice i zeničkog kraja, ali šire, na učešće u jedinstvenom edukativno-rekreativnom projektu obilaska Zenice sa četiri strane svijeta.

„Zenički horizonti“ su došli do svog kraja, posljednje etape – „Sjever“.

Itinerer ture:

  • SJEVER (Plava)
  • Nedjelja, 19. april 2015. godine u 07:15 sa Autobuske stanice Zenica do sela Gladovići
  • Gladovići – Kraljevine – Smetovi – Novo Selo – Crkvice  = 24 km

“VEDRO” je, zahvaljujući sponzorima projekta obezbijedio po dva autobusa od po 55 mjesta za učesnike svake ture, u kojima prednost imaju članovi “VEDRA”. Ukoliko ne bude mjesta u njima, ostali zainteresovani se upućuju na autobus javnog prijevoza ka odredištu, sa čijim terminom polaska je sinhronizovan polazak sponzorskih autobusa.

Cijene karata za autobus javnog prijevoza Zenica – Vrselje = 2,50KM

UČEŠĆE U PROJEKTU JE BESPLATNO!

Logističku i pomoć pri organizaciji, pružili su sponzori projekta, JP “BH Pošta”, “Almy Transport”, “RM Company”, “Arel”, “Fantasy” i kopirnica “Labirint”.

Svima im se duboko zahvaljujemo jer su prepoznali kvalitet projekta!

Turistički vodič: Afan Abazović

• Sve informacije oko izleta možete dobiti svakim danom iza 14:00h na brojeve telefona organizatora izleta koje možete pronači klikom na ovaj link : VEDRO – Naš tim.

vedro.ba