3E453B14 AAC2 4738 A510 38C4000417AF
AUTOR: K.H.
DATUM: stu 12, 2021 @ 9:35
KATEGORIJA: Zabava / Zanimljivosti
FIXGEHALT

Blogerka Kasumi Kriss iz Holandije bila je veganka četiri godine. Onda je počela da jede meso i zatim pokazala kako joj se lice izmijenilo poslije samo tri nedjelje nove ishrane.

NER FIT

Kasumi je u jednom trenutku odlučila da pređe na vegansku ishranu zbog zdravlja i, kako kaže, to joj je u početku dosta pomoglo. Smanjile su joj se akne, sveukupno stanje joj se popravilo i dobila je više energije, s tim što je imala i problema sa varenjem.

Međutim, poslije dvije godine veganstva koža joj se promijenila – dobila je akne, lice joj je bilo isušeno i iritirano.

Činilo joj se kao da hrana radi protiv nje.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Nokti i kosa su joj postali krti, a zbog stresa koji je njeno tijelo očigledno trpjelo, izgubila je menstruaciju četiri mjeseca.

Onda je jednom prilkom dozvolila sebi da prekrši veganski režim i pojela jedno kuhano jaje. Zanimljivo je da je nakon toga, u naredna tri dana, raspoloženje počelo drastično da joj se popravlja, prenosi BrightSide.

Nedugo potom, ova mlada blogerka je riješila da prekine sa veganskim režimom ishrane.

„Ponekad se osjetim čudno, ali mislim da je to prava odluka“, podijelila je ona svoje iskustvo tada sa brojnim pratiocima.

Poslije samo tri nedjelje primijetila je velike promjene.

„Koža mi izgleda bolje, lice mi nije naduto i, najvažnije, ne osjećam se više beživotno.”

Krajnji rezultat ona je dokumentovala fotografijama.

Fotografija sa lijeve strane pokazuje kako je Kasumi izgledala dok je četiri godine bila veganka i jela samo voće i povrće.

Fotografija s desne strane pokazuje kako je izgledala samo tri sedmice nakon što je počela da jede i meso, prenosi nova.rs.

LIDER