Velika akcija SIPA-e: Petero uhapšenih, zaplijenjeno amfetaminsko ulje i kofein

8BABA96F 57A5 429D BC54 D9A639644150
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u operativnoj akciji “Svitava”, realizovali pretrese stambenih i pomoćnih objekata na pet lokacija na području Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskom kantonu, piše klix.ba.

Ovom prilikom, kako stoji u saopćenju SIPA-e, otkrili su i privremeno oduzeli 1,7 litara amfetaminskog ulja koje se koristi za proizvodnju speeda, kilogram kofeina, određenu količinu zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, određenu količinu bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu speed i pet mobilnih telefona.

“Uhapšeno je pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ‘Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'”, kažu iz SIPA-e.

Navedene aktivnosti, dodaju iz SIPA-e, realizovane su po nalogu Općinskog suda u Sarajevu u saradnji sa Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutrašnjih Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

“Uhapšeni će biti sprovedeni u prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predati u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo”, zaključuje se u saopćenju.