Portal 072info

Velika Kladuša: Tukli se lopatama i boli noževima, u tuči učestvovale dvije trudnice

Koliko je tuča bila brutalna, govori i podatak da su se tukli lopatama te da je slomljena drška jedne lopate kojom je navjerovatnije pretučena djevojčicina majka

Više osoba zadobilo je teške tjelesne povrede u mjestu Nepeke u Velikoj Kladuši, nakon što su tri osobe napale ukućane porodične kuće 57-godišnjeg G. Š.

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona navode da je vlasnik kuće prijavio policiji da su sinoć oko 19 sati tri osobe upale u njegovu kuću i fizički nasrnule na njega i ostale ukućane, prenosi Moj USK portal.

Prema riječima Snežane Galić, glasnogovornice MUP-a USK, razlog sukoba je činjenica da je ukućanka T. V. (1986.) bila udata za jednog od napadača s kojim ima i trogodišnju djevojčicu. T. V. je u međuvremenu napustila supruga i odvela dijete udavši se za drugog muškarca u čijoj je kući došlo do sukoba.

Mediji pišu da je bivši muž T. V, s još dvije osobe, došao po kćerku, a nakon što su upali u kuću G. Š. počela je tučnjava.

– Koliko je tuča bila brutalna, govori i podatak da su se tukli lopatama te da je slomljena drška jedne lopate kojom je navjerovatnije pretučena djevojčicina majka. U konačnici, jedan od učesnika tuče je upotrijebio nož i nanio teške tjelesne povrede drugom učesniku koji je zadržan u bolnici, kazala je Galić.

U tučnjavi su učestvovali G. Š. (1960.), A. J. (1982.), K. E. (1980.), Š. E. (1983.), G. H. (1993.), kao i T. V. rođena 1986, D. J. rođena 1999. i N. K. rođena 1967. godine.

Prema nezvaničnim informacijama iz MUP-a, u jednom momentu napadači su uspjeli oteti djevojčicu te su požurili do automobila kojim su se dovezli, no vozilo se u međuvremenu pokvarilo pa nisu mogli pobjeći, nakon čega su ukućani nasrnuli na njih.

U tučnjavi je nekoliko osoba zadobilo teške tjelesne povrede, dok su pojedini prošli s lakšim povredama. Pojedine učesnike tučnjave sumnjiči se za krivično djelo ubistva u pokušaju.

Na teren i danas izašli istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a USK kako bi precizno utvrdili šta se sinoć dešavalo u porodičnoj kući Š. G. u mjestu Nepeke u Velikoj Kladuši.

Glasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić je kazala da će detaljnije informacije o ovom slučaju imati nakon obavljenog uviđaja.

 

depo.ba

 

Podijelite članak