Portal 072info

VELIKA NADA, AZUR MAHMIĆ: Trebao ući u historiju Čelika, pa se povrijedio igrajući za omladince

Nogometni klub Čelik u posljednjem kolu Premijer lige BiH dočekat će ekipu Širokog Brijega. Zeničani se žele pobjedom oprostiti od domaćih navijača, te prvenstvo završiti na veoma dobroj petoj poziciji.

Stručni štab za ovu utakmicu ima velike probleme sa sastavljanjem ekipe, budući da na sedmoricu igrača ne mogu računati, što zbog povreda, žutih kartona, isteka ugovora…

Biće zanimljivo u subotu vidjeti ko će ustvari nastupiti za crno-crvene, te ko će biti na klupi. Ono što je šef struke Cihat Arslan planirao da uradi u posljednjoj utakmici prvenstva mu očito neće poći za rukom.

Naime, posljednje tri utakmice Čelika na klupi za rezervne igrače našao se 16-godišnji Azur Mahmić. Šef struke mislio je Mahmiću u subotu dati šansu za igru kako bi postao i najmlađi igrač u historiji kluba, koji je debitovao za seniorsku ekipu, te s vrha skinuti Elvira Bolića, koji je sa 16 godina i osam mjeseci debitovao za Zeničane.

Nakon utakmice na Grbavici, mladi Mahmić se dan poslije povrijedio se na utakmici kadetskih selekcija Tuzle Citya i Čelika. Ovaj kadetski reprezentativac BiH zadobio je rupturu ligamenta desne noge, te će biti narednih 20-tak dana van terena, tako da u subotu neće moći debitovati za seniore Čelika i ući u historiju kluba s Bilinog polja.

Bez obzira na peh koji je zadesio mladog nogometaša, pred njim je sigurno svijetla budućnost, budući da ovaj nogometaš i naredne sezone ima pravo nastupa za kadete, gdje je već pokazao da se ističe u odnosu na ostale saigrače.

Zato i priključen prvom timu, a njegov talenat i igre prepoznali su u kadetskoj reprezentaciji BiH, pa je ovaj nogometaš nedavno protiv Gibraltara debitovao uspješno i nada se novom pozivu za neko od narednih okupljanja.

D. KURBEGOVIĆ/SPORTSPORT

Podijelite članak
  • 95
    Shares

Počitajte još

Marko Babić s novim pomoćnicima stigao u Zenici, upoznao se s igračima Čelika

Redakcija

Azur Mahmić: San svakog mladog igrača je da debituje za matični klub

Redakcija

Ni nevrijeme ne može spriječiti Robijaše da bodre Čelik

D.H