Portal 072info

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U BiH: Iza rešetaka i bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U više gradova u Bosni i Hercegovini u toku su aktivnosti po nalogu Tužiteljstva BiH u okviru najveće poslijeratne istrage za kaznena djela korupcije

Na više desetina lokacija, lišene su slobode ili stavljene pod nadzor 54 osobe. Među osobama lišenim slobode, je oko 30 dužnosnika carinskih organa i Uprave za indirektno oporezivanje, među kojima i bivši direktor ove institucije – navode iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Radi se o predmetu u kojem je tužiteljski tim od dva tužitelja sa istražiteljima i suradnicima, duže od 8 mjeseci provodio detaljnu i temeljitu istragu – potvrdio je Boris Grubešić, glasnogovornik Tužiteljstva BiH.

– Osobe osumnjičene u ovom predmetu pod istragom su zbog koruptivnih kaznenih djela organiziranog kriminala, carsinskih i poreznih utaja, pranja novca i zloupotrebe položaja ili ovlasti u vezi sa uvozom tekstilne i druge robe u Bosnu i Hercegovinu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tužiteljstvo BiH provodi i financijsku istragu u ovom predmetu, a prema do sada prikupljenim informacijama, osumnjičene osobe u ovom predmetu ostvarile su višemilijunsku nezakonitu imovinsku korist i stekle imovinu višemilijunske vrijednosti. Finansijska istraga provodi se sa ciljem identificiranja i oduzimanja nezakonito stečene imovinske koristi u višemiljunskim iznosima – dodao je.

A.A.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)