prabaka sest generacija
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Zabava / Zanimljivosti
Kurbani 2021

Majka osmero djece Mary Marshall (86), koja je rođena četiri godine prije početka Drugog svjetskog rata, može se pohvaliti sa čak 90 unuka. Jedina su porodica sa čak 6 živućih generacija u Škotskoj.

Mary Marshall (86) je najstarija u porodici, a malena Nyle Ferguson ima samo nekoliko sedmica i obje su pozirale za fotografiju koja prikazuje šest generacija žena, koje su sve potekle od Mary. Sve žene s ove ‘generacijske fotografije’ su u direktnoj liniji potomstva, a osim nove mame Toni-Leigh (17), sve su radile ili još rade kao njegovateljice.

Sve su rodile sa 18 godina ili manje, što je rezultiralo ovom velikom porodicom, a žive u Edinburghu u Škotskoj, ili u okolici grada.

Maryina najstarija kći Rose Thorburn (68) ima četvero djece, uključujući Chyrel Borthwick (50) koja ima troje djece. Njezina kći Carrie Dow rođena je 1986. godine, a sama ima četvero djece, jedna od kojih je i nova mama Toni-Leigh Aitken (17).

A 25. maja, kad se rodila djevojčica Nyla, Mary je postala jedina pra-pra-prabaka u Škotskoj.

Zbog veličine svoje porodice, Mary iz Edinburgha kaže da joj je oprošteno što nije svakom članu kupila rođendanski i božićni poklon jer bi provela ‘pola godine u šopingu’.

“Da budem iskrena s vama, ja sam jedna jako sretna žena. Predivno je imati tako veliku porodicu. Uvijek postoji neko ko pazi na vas. Nevjerojatno sam sretna – kaže Mary, piše Mirror.

Novopečena mama Toni-Leigh, koja je prošlog mjeseca rodila najnovijeg člana porodice, rekla je da se porodica šalila kako su sigurno oborili nekakav rekord kada su saznali da je trudna.

“Tada smo počeli to istraživati i ispalo je da niko nema toliko živih generacija u Velikoj Britaniji. Prerano je da bismo vidjeli sličnost s njezinom pra-pra-prabakom, ali kad su se njih dvije srele to je bila ljubav na prvi pogled”, kaže Toni-Leigh.

“Blizu živimo jedni od drugih, nije više od 15 minuta vožnje. Tokom pandemije nismo imali porodičnih okupljanja, ali kad se okupimo, to je prava zabava”, dodala je.

Smatra se da je ova porodica jedina u Škotskoj koja ima šest živih generacija u isto vrijeme.

Prema Guinnessovim rekordima, najviše živih generacija u jednoj porodici bilo je sedam, piše BBC