Portal 072info

Velika smjena turista na Makarskoj rivijeri

Treći vikend augusta, koji je dio gostiju spojio s blagdanom Velike Gospe, Makarsko primorje u znaku je velike smjene turista, u kojoj će s Makarske rivijere danas otputovati više od 15.000 gostiju, a nešto manje očekuje ih se u dolasku.

Iz hotelskih kuća i turističkih ureda s Makarskog primorja doznaje se kako će nakon vikenda u ljetovalištima od Brela do općine Gradac odmor nastaviti više od 50.000 turista, javila je Hina.

Hotelski kapaciteti su popunjeni pa hotelijeri, koji imaju vrlo dobar “booking” za nastavak ljeta, u posezoni nastavljaju poslovati bez dodatnih akcija i popusta te preporučuju prethodnu rezervaciju smještaja.

U sobama i apartmanima privatnih iznajmljivača, nakon današnje smjene turista, ima slobodnih kreveta pa za tu vrstu smještajnih kapaciteta, kao i za autokampove, prethodna rezervacija smještaja nije potrebna.

Treći vikend augusta znatno je povećao promet na Jadranskoj magistrali, na kojoj se vozi usporeno, u dugim kolonama. Prometne gužve su na prilaznim cestama turističkim mjestima, a iz pravca Splita prema Makarskoj kolona vozila duga je oko 10 kilometara, dok je iz pravca Dubrovnika i u prolazu kroz grad kolona vozila duga oko 7 kilometara. Ujedno, na državnoj cesti 535 Baško Polje – tunel Sveti Ilija do autoceste promet je od jutros također znatno pojačan i u oba pravca vozi se u isprekidanim kolonama.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin u prvoj plovidbi nije uspio ukrcati sve putnike i vozila za otok Brač, a nakon druge, više od tridesetak vozila ostalo je čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.

Na liniji Drvenik – Sučuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta. Čekanje na ukrcaj je od sat do sat i pol, a s Hvara prema kopnu na ukrcaj se čeka oko dva sata.

Autobusi na makarski autobusni kolodvor stižu sa zakašnjenjem dužim od pola sata, u dolasku i odlasku za sve pravce za danas su karte rasprodane, iako su za udaljenija odredišta uvedene dodatne linije.

Fena

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box