E451B054 513F 42C8 A91F 7BF4C4FD150E
AUTOR: K.H.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
Kurbani 2021

Luca Loutenbach, švicarski navijač koji je postao hit na Euru tokom utakmice protiv Francuske zbog svoje “lude” minute, našao se na meti velikih svjetskih kompanija i institucija u svojoj zemlji, koje ga žele angažovati u reklamne svrhe.

Loutenbach svakodnevno prima mnoštvo ponuda i zasada je prihvatio sve. Red Bull, Swiss Airlines, Savezni ured za javno zdravstvo Švicarske … svi ga žele angažovati.

Prva ga je kontaktirala vodeća švicarska aviokompanija Swiss Air, koja mu je već platila let za Sankt Peterburg kako bi gledao utakmicu protiv Španije.

Osim toga, na utakmicu će doći opremljen Red Bull pićima, još jedne kompanije koja ga je angažovala za promociju njihovog brenda.

Turistička zajednica Švicarske također želi napraviti kampanju s njim, nakon što je oduševio sve u domovini svojom emotivnom reakcijom protiv Francuske, te su mu obećali relaksirajuće putovanje.

Švicarska vlada izrazila je želju da njegovu ovjekovječenu reakciju na tribinama pretvori u zvaničnu fotografiju u kampanji za cijepljenje protiv koronavirusa, a čak ga je i švicarska mljekara EMMI kontaktirala da pita kako mogu sarađivati.

Podsjetimo, švicarski navijač se našao u centru pažnje sportskih medija nakon meča s Francuskom u osmini finala Eura.

Igrala se 90. minuta kada su Švicarci stigli do izjednačenja (3:3) pogotkom Marija Gavranovića, a te trenutke je posebno emotivno proživljavao Loutenbach.

Kamera je samo nekoliko sekundi prije Gavranovićevog pogotka “uhvatila” na tribinama čovjeka koji je bio u očaju i molio se da njegova ekipa stigne do poravnanja i produžetaka, a kada je Mario postigao pogodak, režiser prijenosa ga se sjetio.

No, kada ga je kamera ponovo zumirala, navijač je bio u totalno drugačijem raspoloženju. Njegovo slavlje je otišlo toliko daleko da je čak i skinuo dres kako bi proslavio izjednačujući pogodak.

Švicarska je na kraju slavila nakon penala 5:4 i prvi put u historiji se plasirala u četvrtfinale Eura.