Velike vijesti za navijače Junajteda: Retklif i zvanično vlasnik 27,7 posto dionica kluba

Velike vijesti za navijače Junajteda: Retklif i zvanično vlasnik 27,7 posto dionica kluba

Mančester junajted je izdao saopćenje u kojem je naveo da je vlasnik kompanije INEOS i drugi najbogatiji Britanac Sir Džim Retklif (Jim Ratcliffe) investirao 300 miliona dolara u razgovj infrastrukture.

– Mančester junajted sa zadovoljstvom može da potvrdi da je ser Džim Retklif kompletirao kupovinu 27.7 posto akcija kluba, nakon dozvole i ispunjavanja svih uslova postavljenih od strane Fudbalske asocijacije i Premijer lige – saopćeno je iz kluba za Old Traforda.

Ponuda Travelers limitida za kupovinu do 25 posto akcija klase A po cijeni od 33 dolara po akciji istekla je minut do ponoć 16. februara 2024. godine.

– akon isticanja ponude, Trawlers Limited pristao je da plati 13.237.834 akcija prema vrijednosti tendera. Trast kompanija N.A, koja je čuvala ponudu, odredila je da se radi o 26,2 posto.

Poslije zatvaranja ponude i kupovine akcija Klase B, ser Džim Retklif investirao je u klub 200 miliona dolara za dodatne akcije klase A i B i time se njegovo vlasništvo procjenjuje na oko 27,7 posto, uz obavezu da do 31. decembra 2024. godine bude uloženo još 100 milona dolara. Ti fondovi će biti uloženi u buduće investicje u infrastrukturu na Old Trafordu – saopćili su iz Junajteda.

Oglasio se i Sir Džim Retklif.

– Velika je čast i odgovornost biti suvlasnik Mančester junajteda.

Ovo označava kompletiranje transakcije, ali i početak naših napora da vratimo Mančester junajted u vrh engleskog, evropskog i svjetskog fudbala, sa prvoklasnom infrastrukturom za naše navijače. Rad na ostvarenju ovih ciljeva od danas će se ubrzati – poručio je Džim Retklif.

avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

POVEZANE OBJAVE