Veliki broj vjernika klanjao bajram-namaz u Sultan Ahmedovoj-Čaršijskoj džamiji u Zenici

Veliki broj vjernika klanjao bajram-namaz u Sultan Ahmedovoj-Čaršijskoj džamiji u Zenici

Centralni program obilježavanja Kurban-bajrama na području Muftiluka zeničkog održan je u Sultan Ahmedovoj-Čaršijskoj džamiji.

Bajramsku hutbu je održao i predvodio klanjanje bajram-namaza muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin ef. Dizdarević.

image
image

Prvog dana Bajrama, predviđeno je do 9 sati tradicionalno čestitanje bajrama i prijem u Medžlisu IZ Zenica te u 21 sat Bajramski koncert na Trgu Alije Izetbegovića na kojem će nastupiti Armin Muzaferija i hfz Aziz Alili.

image

Drugog dana Bajrama, u ponedjeljak, trebala bi se realizovati akcija prikupljanja kurbanskih kožica po džematima, prijem goveđih kurbanskih kožica za gradske džemate u džematu Perin Han i podjela kurbanskog mesa onima koji su uplatili kurbane u medrese.

image

Trećeg dana Bajrama, u utorak, planirana je podjela bajramskih paketića u PPU „Lastavica“ Zenica, JU „Dom – porodica“ Zenica i Udruženje „Dlan“ te bajramska posjeta Kazneno-poravnom zavodu Zenica.

Četvrtog dana Bajrama, u srijedu, predviđeni su bajramska posjeta JU „Dom za stara lica“ i „Dom penzionera“, bajramski prijem u Islamskom centru „Sultan Ahmed“ Zenica i bajramska zabava za djecu na Kamberovića polju „Radost bajrama“.

Oslobođenje

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica