Veliki interes za audiciju “Zvezda Granda” u BiH: Stigli mladi željni slave i oni koji su se ranije takmičili

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

U Sarajevu je u petak u prostorijama Nove BH održana audicija za narednu sezonu popularnog muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“. Žirijem je predsjedavao alfa i omega „Zvezda Granda“, Saša Popović, a uz njega je bio harmonikaš Marko Gačić.

U publici je bila i Branka Sovrlić. Pjevačica je stigla i slušala nastupe mladih pjevača i bila im je velika podrška.

Kako je najavio Popović, od nove sezone će važiti nova pravila, a o tome će kandidati biti obaviješteni u septembru. Takmičenje se pokazalo kao odlična odskočna daska, te mnogi žele da se pojave na velikoj „Grandovoj“ sceni.

Potencijalni takmičari

Mladi, a i oni stariji koji sanjaju o uspješnoj muzičkoj karijeri stigli su u bh. prijestonicu iz svih krajeva naše zemlje. Među njima je bio i Meris Karamustafić, koji je ispao ove sezone u četvrtom krugu takmičenja. Ponovo se prijavio na audiciju da okuša sreću.

Zvezde Granda - Avaz

Karamustafić: Stigao da ponovo okuša sreću. N. Avdagić

– Nadam se da ću proći i što dalje da dogurati. Uspjehom iz ove sezone sam zadovoljan, ali sve je ovo super reklama i poznanstvo se stiče… Ove sezone mentorica mi je bila Snežana Đurišuć, a naredne bih volio da mi mentorica bude Viki Miljković. Imamo taj isti žanr, volimo narodnu muziku, smatram da bi mnogo toga mogao od nje da naučim, kao što sam naučio i od Snežane – istakao je Karamustafić za „Dnevni avaz“.

Ekipa „Avaza“ zatekla je mlade potencijalne takmičare koji su otkrili da nemaju tremu te da se nadaju prolasku u takmičenje.

Amil Cerovac, koji je iz Jelaha stigao u Sarajevo na audiciju, ističe da nema tremu i da nije problem čekati svoj red.

Zvezde Granda - Avaz

Cerovac: Ne očekuje previše. N. Avdagić

– Prvi put se prijavljujem na audiciju i nema treme. Sve ide lagano, a pjevat ću nešto od Saše Matića ili Šabana Šaulića – dodao je Cerovac.

Sarajka Erna Muharemović, koja ima sedamnaest godina, istakla je da na audiciju izlazi već drugi put.

Zvezde Granda - Avaz

Muharemović: Drugi put na audiciji. N. Avdagić

– Prva audicija je dobro prošla, ali me nisu pozvali kasnije, možda zbog godina… Sada se nadam prolazu, ali imam malo treme. Odabrala sam numere od Adila „Vidim nas“ i od Marije Šerifvić „Pametna i luda“.

Kerim Mustafić, dvadesetrogodišnjak iz Zenice, otkrio je da se prvi put prijavio na audiciju „Zvezda Granda“, istakavši da se bavi muzikom. Priznao nam je da ima malo treme te da nema prevelika očekivanja.

Nova pravila

Na audiciji se pojavio i Mirsad Burdalić iz Zenice, koji je istakao da je prespreman za audiciju.

Zvezde Granda - Avaz

Burdalić: Pjeva samo narodnu. N. Avdagić

– Prvi put sam se prijavio na audiciju, svakako ja radim već godinama, veseljak sam. Već sam gostovao na „Valentino zvijezdama“. Zaista očekujem prolaz i samo narodne pjesme pjevam – istakao je Burdalić.

Nakon što su audicije održane u Srbiji, audicije su zakazane u Bosni i Hercegovini, pa je tako. 31. maja audicija održana u Banjoj Luci, 1. juna u Tuzli.

Osim novih kandidata, koji su spremni zapaliti veliku pozornicu i oduševiti publiku, novost šesnaeste sezone je da kandidati više neće biti sakriveni zavjesom i od prvog pojavljivanja žiri će ih moći vidjeti. Također, u novoj sezoni neće biti produkcijskog žirija u kome su Aleksandar Milić Mili i Snežana Đurišić, već oni postaju ravnopravni članovi stručnog žirija.

– Produkcije nema, njih osmero su ravnopravni, sada imamo osam tastera, ukoliko kandidat dobije pet „da“, prolazi dalje. Osim toga, kandidat koji dobije pet glasova može da bira mentora, s tim što mentor može da ih odbije. To je klasični prvi krug, da se raspodijele kandidati – otkrio je Popović nedavno.

Pobjedu odnosili Bosanci

Čak osam puta titula „Zvezde Granda“ pripala je takmičarima iz Bosne i Hercegovine.

Amar Jašarspahić Gile, Mirza Selimović, Haris Berković, Ibro Bublin, Anid Ćusić, Džejla Ramović, Mahir Mulalić i Nermin Handžić zasluženo su odnijeli pobjede u prethodnim sezonama i nakon šoua ostvarili uspjehe u karijeri.

Nova sezona muzičkog takmičenja počinje 5. novembra u 20 sati na programu Nove BH televizije.

avaz