Portal 072info

Veliko priznanje: Glumac rodom iz BiH nominiran za najboljeg europskog glumca

goran bogdan juni2020 IG
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U utorak Europska filmska akademija objavila je konačan spis nominacija za Europske filmske nagrade, a među kandidatima se našao i glumac rodom iz Bosne i Hercegovine, Goran Bogdan.

On je rođen u Širokom Brijegu, a nominiran je u kategoriji najboljeg europskog glumca za ulogu u filmu ‘Otac’ Srdana Golubovića.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Europske filmske nagrade, europski pandan Oscarima, najznačajnija su filmska priznanja Starog kontinenta, kojima Europska filmska akademija (EFA) svake godine slavi izvrsnost na polju filma.

Finalisti u kategoriji najboljeg glumca, uz Bogdana, su Bartosz Bielenia (Corpus Christi), Viggo Mortensen (Falling), Elio Germano (Hidden Away), Luca Marinelli (Martin Eden) i Mads Mikkelsen (Another Round).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
View this post on Instagram

Otac. @maja__medic

A post shared by Goran Bogdan (@bogdangoranbogdan) on

Radnja filma Otac temelji se na stvarnom događaju, a slijedi priču o nezaposlenom nadničaru koji, nakon što mu socijalna služba oduzme djecu, napušta svoje malo selo na jugu Srbije i pješice kreće na put prema Beogradu, gdje planira svoj slučaj iznijeti samom ministru.

U naslovnoj ulozi filma, koji kritika naziva “svojevrsnim balkanskim Paris, Texasom” (Vladan Petković, Cineuropa), Goran Bogdan je s pritajenom snagom utjelovio očajnog oca koji od gubitnika s društvene margine postaje junakom našega doba.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME