Velja Nevolja i Marko Zver u panici: Na stadionu u Humskoj pronađen DNK jedne od žrtava

velja

U kriminalnoj grupi Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića zvanog Mesar zavladala je panika. Oni su bili sigurni da neće biti obezbijeđeni materijalni dokazi protiv njih jer su sve temeljno “čistili” za sobom, međutim, kako saznaje “Blic”, DNK trag jedne od žrtava pronađen je na stadionu u Humskoj.

Kada su Belivuk i Miljković to saznali počeli su da šalju prijetnje i poruke upozorenja iz zatvora.

Kako “Blic” saznaje, Velja Nevolja i Marko Mesar bukvalno su do prije nekoliko dana bili ubijeđeni da neće robijati. Vođe ove svirepe grupe smatrali su da neće biti pribavljeni dokazi i da će optužnice eventualno biti za otmice, a koje će, kako su mislili, također pasti jer nema materijalnih dokaza. Njihov moto je – “nema tijela, nema djela”, pa su Belivuk i Miljković bili, grubo rečeno, opušteni i sigurni da su se izvukli.

U početku, po hapšenju, zavodili su red po zatvoru, međutim, kako su saznali da je Tužilaštvo pribavilo mnogo dokaza protiv njih, Belivukovo i Miljkovićevo utjerivanje straha je splasnulo.

Na saznanje da ima zaštićenih svjedoka, šok je uslijedio na pronađeni DNK jedne od žrtava na stadionu. Mobilni telefon pronađen u tegu u Miljkovićevoj sobi je služio upravo da se preko pojedinih ljudi upute prijetnje članovima grupe koji znaju šta je rađeno, ali i onima koji su na slobodi. Prema saznanjima “Blica” Miljković je kontaktirao i porodicu i prijatelje.

Policija i Tužilaštvo “zatvoreni” su za precizne informacije šta sve od dokaza imaju, ali činjenica je, kako kažu upućeni u ovu istragu, da je pribavljeno dovoljno materijala za osudu, time i robiju.