Vesni su od korone preminuli otac, majka i brat: Korona i dalje hara kao aprila 2020. godine

ve
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Glasnogovornica institucije Ombdusmana za djecu RS, Vesna Popović iz Banje Luke, ostala je bez porodice za samo dvije sedmice. Korona joj je uzela roditelje i brata prije godinu dana.

I nakon godinu dana, korona divlja, kao i tog aprila 2020. godine, prisjetila se Vesna u emotivnoj objavi koju je posvetila svojim najmilijima koje je izgubila na tragičan način.

– Godina prođe dan nikad najdrazi, a korona i dalje divlja, hara kao i aprila 2020. kada vas je u nekoliko dana jedno za drugim uz nesnosan bol onako opako i podlo odnijela. Sjećam se riječi tvojih na početku ovog zla dragi brate: “Ovo ce biti horor”. I poruka zadnja tvoja, da ti je najvažnije da tvoja ljubimica najdraža tvoja kćerkica Mia nije pozitivna. I naslutio si tada na moje cudđenje odakle ti to, i bio si u pravu bio je to horor i gori nego si i mogao da zamisliš, i koji traje i danas. I naučih tada i da tuga boli i ne prestaje. Prošla je godina od kada niste sa nama i od tada još uvijek ja i Mia osluškujemo, očekujemo da se na vratima pojave vaša najdraža lica, tatino, bakino i dekino vas osmjeh, sala, optimizam, vaša dobrota i pozitiva, ali vas nema. Ništa od toga nema i neće bit – napisala je.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1112374855930039&id=100014726045920

Godinu iza nas naziva godinom smrti. U njoj su živote izgubili mnogi ljudi, prijatelji, poznanici, poznate ličnosti. Mnogo porodica na isti način oplakuje svoje najmilije i ne miri se sa tužnom činjenicom da ih više nema. Korona ih je uzela.

– Ostale su samo najljepše i najdraže uspomene i naša bezuvjetna ljubav za vas, naše prijatelje, drage ljude, za Život onako kako ste nas učili i naučili tu najvažniju lekciju života da su ljudskost i ljubav, duša, čestitost, odanost, rad najvrijednije blago koje čovjek može da ima i da ponese sa sobom kada krene na put u vječnost. I da je to ta oslobađajuca istina, a ne prazna floskula. Najdraži naši otišli ste među prvim žrtvama korone kao pokošeni i od tada svaki dan do danas odlaze mnogi naši prijatelji, poznati i dragi ljudi, poznanici kao da su se svi dobri i čestiti ljudi preselili u vječnost u ovoj godini dana godini smrti, na neko bolje mjesto u ovom surovom i beskompromisnom ratu sa koronom, ratu kojem se ne nazire njegov ni poraz ni kraj. Vaše živote je korona uzela na samom početku ovog bijesnog horor- filma i mada znam da iz vječnosti povratka nema, čekam nekako se nadam…. Vratićete se, ali nema vas svjesna sam sve više…Nema nazad – napisala je Vesna na Facebooku.