Portal 072info

VIDEO: Istok pobijedio u NBA All-Star, MVP Irving sa 31 poenom i 14 asistencija

irvingSvoj vrhunac 63. NBA All-Star vikend koji je održan u New Orleansu doživio je sinoć svojim glavnim događajem, utakmicom između Istoka i Zapada. Na kraju su slavili igrači iz Istočne Konferencije rezultatom 163:155.

U zbiru na utakmicu je postignuto 308 poena, što je značilo da je rekord iz Seattlea iz 1987. godine srušen, tada su igrači u NBA All-Star utakmici ubacili 303 poena.

Malo ko se nadao da će titulu MVP-a ponijeti neko drugi osim Kevina Duranta ili LeBrona Jamesa, ali upravo to je učinio Kyrie Irving koji je susret završio sa 31 poenom i 14 asistencija. Carmelo Anthony je s druge strane srušio rekord u broju trica na jednom NBA All-Star susretu. Ubacio ih je 8 na ovoj utakmici i završio sa 30 poena.

Na Zapadu ludilo! Griffin je dizao sve na noge svojim zakucavanjima, a sjajni Durantula je pogađao sve živo, na kraju su susret završili sap o 38 poena, što nije bilo dovoljno da sruše rekord legendarnog Chamberlaina, koji sa 42 postignuta poena ostaje najefikasniji u historiji ovog.

Inače, Istok je okrenuo rezultat, gubili su u jednom trenutku sa 18 poena, ali su ubacili posljednjih 10 u meču. U prve tri četvrtine odbrane nisu postojale, u posljednjoj smo na momente gledali “pravi” meč.

Durant je doveo svoj tim do prednosti 155:153 i to je bio kraj za Zapad. Do kraja je Melo ubacio tricu, a Paul George postigao četiri poena sa penala, koševe je postigao i LeBron, pa se Istok radovao.

James je susret završio sa učinkom od 22 poena, 7 skokova i  isto toliko asistencija.

Podijelite članak