VIDEO OBIŠAO SVIJET: Djeca kite param striptizetu

Nekada dječije rođendanske zabave nisu mogle da prođu bez “Spajdermen” ili “Barbika” torti, mnogo balona, dječije graje, “sretnici” su imali priliku da za svoj rođendan ugoste klovna ili mađioničara koji će izvesti par trikova.

Obično su mjesto rođendanskih proslava za djecu bile igraonice sa toboganima i šarenim loptama, a kasnije je “u trendu” bilo slavlje u popularnim restoranima brze hrane. Na društvenoj mreži Tviter nedavno je postala viralna fotografija sa jedne savremene proslave dječijeg rođendana koja je zaprepastila sve tviteraše.

Naime, na fotografiji, za koju se ne zna gdje je tačno nastala, u prvom planu se vidi obnažena striptizeta koja svoj donji veš, koji je već okićen novcem, drži jednom rukom i čeka da djevojčica koja se nalazi odmah pored nje stavi preostali novac u njen donji veš. U drugom planu, iza striptizete i djevojčice, nalaze se baloni i roditelji koji sa osmjehom, koji svojim mobilnim telefonom bilježe ovu situaciju.

Ova fotografija pokrenula je lavinu negativnih komentara, ali tek nakon nekog vremena uočen je pravi problem koji je ovu diskusiju učino viralnom. Naime, mnogi smatraju da je angažovanje striptizete za dječiji rođendan direktno dovodi do problema modernog društva – seksualizacije djece.