Portal 072info

VIDEO: Samsungov pametni bicikl

Ilustracija
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Samsung Smart Bike spoj je dvaju talenata: Giovannia Pelizzolia, svjetski poznatog proizvođača okvira za bicikle, i mladog studenta Samsungove akademije Alicea Biottia. Bez nekih poznatijih imena u izradi bicikala bojim se da Samsung ne bi mogao konkurisati ostalim brendovima iz biciklističkog svijeta. Ali sa naglaskom na “pametan” i sa elementima sigurnosti koje će nuditi, bit će vrijedan rasprave.

Bicikl bi trebao raditi u tandemu sa vašim pametnim telefonom. Samsung nije propustio mogućnost uparivanja vašeg telefona pa je ugradio i posebno mjesto za njegov dohvat na volanu. Opremljen laserima, zadnjom kamerom, GPS-om i Ardoidom matičnom pločom koja spaja sve ugrađene komponente u dizajnerski savršen tehnološki bicikl.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zrake lasera “zaokružuju” bicikl te ostalima daju znak da se i vi nalazite na putu u nadi da će držati potreban razmak. Mislim da i sami pretpostavljate čemu služi zadnja kamera – tu je da biste mogli pratiti zbivanja iza sebe. Dovoljno je pogledati na mobilni i u svakom trenutku će te biti svjesni događaja te u problematičnoj situaciji blagovremeno izbjeći nezgodu. GPS bi pak trebao prepoznavati vaše omiljene rute, javljati o biciklističkim stazama u blizini, uz upotrebu posebno kreirane mobilne aplikacije. Ako se pak mnogo biciklista vozi određenim putem, slanjem GPS informacija mogu doprineti izradi novih biciklističkih traka.

Po videu i slikama koje su objavljene ne vidim da je bicikl opremljen ikakvim mjenjačima što neće biti baš od koristi onima koji žive u brdovitim krajevima. Bez mjenjača ne vidim nikakvu mogućnost vožnje osim po putevima bez većih strmina, a da ne govorim o nekim profesionalnijim upotrebama. Vidim prednju disk kočnicu, ali ne i zadnju, ali ok, za sada ovo ostaje samo projekt koji će se nastaviti razvijati. Kao što su i sami rekli: “And more to come”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)