VIDOVIĆ: Pad javnih prihoda 80 odsto

Podijelite vijest

Direktor Poreske uprave Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas Srni da je u drugoj polovini maja u Srpskoj zabilježen pad javnih prihoda za 80 odsto, zbog štete koju su u poplavama pretrpjeli privredni subjekti.

“U prvoj polovini maja prihodi su bili redovni. Ovo što nam se dogodilo zbog elementarnih nepogoda u ubiranju prihoda je zaista katastrofalno”, rekla je Vidovićeva.

Ona je istakla da bi ove sedmice, o problemu ubiranja javnih prihoda, trebalo da razgovara sa ministrom finansija Republike Srpske Zoranom Tegeltijom.

“Ministarstvo finansija Republike Srpske zaduženo je za poresku politiku i donošenje zakona. Što oni budu propisali – mi ćemo poštovati”, dodala je Vidovićeva.

Ona je naglasila da zaposleni u Poreskoj upravi Srpske sagledavaju stanje na poplavljenim područjima i da bi se u narednim danima mogao znati tačan broj privrednih subjekata koji ne mogu plaćati poreze i doprinose.

“Sigurno je da će da budu preduzeti neophodni koraci da bi se pomoglo privrednim subjektima koji su pretrpjeli štete u poplavama”, rekla je Vidovićeva Srni.

Agencije