Portal 072info

Vijeće učenika JU „Mješovita srednja škola“ u Zenici obradovalo novogodišnjim paketićima male pacijente u Službi za dječije bolesti

Predstavnici Vijeća učenika JU „Mješovita srednja škola“ u Zenici u utorak, 29. 12. 2015. godine su posjetili Službu za dječije bolesti naše Ustanove kako bi uljepšali novogodišnje praznike malim pacijentima hospitaliziranim u ovoj Službi.

Već tradicionalno, Vijeće učenika zajedno sa ostalim učenicima i nastavnicima ove škole realizuje projekat „Novogodišnji paketići za djecu na odjelu Pedijatrije KBZ-a“. Specifičnost projekta i upriličene posjete  je u tome da se radi o donaciji učenika srednje škole koji su novogodišnje paketiće sami prikupljali, sortirali , ukrašavali i podijelili malim pacijentima uz osmišljeni zabavni program.

vijest-29-12-2015-01

Novogodišnji paketići sadrže pažljivo odabrane prehrambene artikle, pribor za školu, igračke.Posjeta srednjoškolaca, upoznavanja i darovanje paketića mališanima učinilo je da se napravi jedna vesela atmosfera i izmami osmijeh na licima djece.

Kolektiv Službe za dječije bolesti srdačno se zahvalio na učinjenoj posjeti i izraženoj kreativnosti i humanosti.

kbze.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box