AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
Kurbani 2021

Mi, vijećnici i građani Grada Zenica, bezuvjetno tražimo od MUP-a i Tužilaštva ZDK, da zaustave svojevoljnu anarhiju samozvanih navijača NK Čelik i drugih kriminogenih lica ‼️

Da odmah svojim radnjama i zakonom propisanim mjerama zaustave višemjesečnu fizičku i psihičku torturu Gradonačelnika Zenice gospodina Fuada Kasumovića te napade na njegovu porodicu i imovinu.

Naime, kada Grad Zenica i njegovi građani predvođeni gradonačelnikom Kasumovićem sve čine da od Zenice naprave uspješan grad po uzoru na evropske gradove, nazadne, retrogradne, konzervativne kriminalne snage ohrabrene i finansijski podržane od pojedinih ekstremnih političkih krugova, sve čine da Zenicu i Bosnu i Hercegovinu vrate u  mračno vrijeme kada se o sudbinama i životima naših građana  odlučivalo na ,,minderskim sijelima”, a ne u legalnim institucijama grada Zenice i Bosne i Hercegovine.

Dosta je ,,minderskih sijela” i privilegiranih porodica. Tražimo pravdu i bezbjednosti za sve, ovaj put za Gradonačelnika Kasumovića, sljedeći put za rudare, radnike, za studente tražimo slobodu, kako za  građane Zenice tako i za sve građane Bosne i Hercegovine. 

Svi imamo pravo na slobodu, rad, zdravlje i obrazovanje i niti jedna retrogradna ekstremistička politika povezana sa huliganima i kriminalcima neće ostati nekažnjena. 

Naravno pravnim i političkim sredstvima.

Do konačnog oslobođenja ‼️

Zenička inicijativa – Kasumović Fuad