“ViK” Zenica: Najteži kvar u historiji preduzeća, molimo građane za racionalno trošenje vode

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

JP “ViK” d.o.o. Zenica obavještava javnost da još uvijek traju radovi na otklanjanju kvara na vodovodnoj liniji u naselju Čajdraš, kojom se Grad Zenica snabdijeva vodom sa izvorišta Kruščica.

Prekid vodovodne linije, koji je uzrokovalo klizište, je najteži kvar u historiji preduzeća. Radnici JP “ViK” d.o.o. Zenica već četvrti dan ulažu maksimalne napore u cilju otklanjanja kvara, u veoma teškim uslovima.

Već samo stvaranje uslova za otklanjanje kvara zahtijevalo je ogromne zemljane radove na umirivanju klizišta, kao i radove na odvodnji površinskih i podzemnih voda.

ČITAJ JOŠ:  Zeničanin supruzi poslao sliku krvave ruke: Zaklat ću vas, sljedeća si, bolje sama sebi presudi

Imajući u vidu da već četiri dana nema nikakvog dotoka s izvorišta Kruščica, raspoložive količine pitke vode su ograničene i nisu dovoljne za ukupne potrebe Grada. Zbog nastale situacije, do otklanjanja kvara će dolaziti do povremenih obustava u vodosnabdijevanju u višim dijelovima grada.

Mole se građani i privredni subjekti grada Zenice da što racionalnije troše vode, kako bi pomenute obustave trajale što kraće. Radnici JP “ViK” d.o.o. Zenica će bez prekida raditi i tokom vikenda, odnosno sve do otklanjanja kvara. 

ČITAJ JOŠ:  Ramazanski top i ove godine oglašavat će vrijeme iftara u Zenici

Molimo građane za razumijevanje, ali i da racionalnom potrošnjom daju svoj doprinos u savladavanju ove vanredne situacije.  

GODISNJICA
MARKETING