Portal 072info

VIKEND POSVEĆEN AJDINU ŽIGONJI: Dođi i učini dobro djelo!

U proteklom periodu grad Zenica kao i uvijek na najbolji mogući način pokušava da pomogne onima kojima je pomoć zaista potrebna. Ovog puta radi se o dječaku Ajdinu Žigonji, kojem su sredstva za njegovo liječenje hitno potrebna.

ajdin urban

Tako su Zeničani odlučili napraviti nekoliko akcija u toku predstojećeg vikenda, te će u petak, 2. oktobra Urban grill Zenica organizovati prodaju hrane i pića u periodu od 11:00 do 14:00 sati, a sav prihod od toga ide za Ajdinovo liječenje.

ajdin plesno vece

Cabaret club Zenica domaćin je svim humanistima i ljubiteljima plesa u subotu, 3. oktobra, gdje se organizuje plesno veče, na kojem će se svim prisutnim predstaviti balerine Plesnog kluba ARS Centar i TANGO Quimera. Svi zainteresovani mogu doći pogledati kako to ove grupe rade, a oni najopušteniji će imati priliku i zaplesati. Nakon plesnih izvedbi svi prisutni će imati priliku donirati novčana sredstva u samovoljnom iznosu, a nakon toga, plesne tačke će se nastaviti po samom programu.

ajdin amel tuka

Nedjelja, 4. oktobar planiran je za druženje sa trećim atletičarom svijeta, Amelom Tukom, koji će upotpuniti nedjeljnu akciju fotografisanjem i upoznavanjem na drugom spratu Robne kuće Bosanka. Pored toga, organizovat će se utrka sa Amelom Tukom, a zamišljeno je da svako ko izrazi želju da se takmiči sa trećim ateletičarom svijeta, u skalu sa svojim mogućnostima uplati svoje učešće.

Svi oni koji ne budu mogli da se odazovu ovim akcijama, pomoć dječaku Ajdinu mogu uputiti putem humanitarnog broja telefona 090/291-015, kojim se donira 2,00 KM za liječenje.

ajdin telefon

Dođite i budite dio ovih humanitarnih akcija, zabavite se, te koračajte zajedno ka spašavanju jednog mladog života.

 

Podijelite članak