Foto: Adis Alić/072info
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Sjajnu zabavu i atmosferu pred nogometnu utakmicu BiH – Nigerija priredili su zenički mališani, koji su se uključili u mini festival fudbala organiziran u centru Zenice.

Više od 200 mališana, malih fudbalera, okupiralo je Trg Alije Izetbegovića i na šest sportskih poligona igrali su nogomet sa svojim vršnjacima.

Otvorena škola nogometa, popularna “Danska škola”, u saradnji sa Službom za društvene djelatnosti Općine Zenica i Nogometnim savezom BiH organizirala je mini “Festival sporta” u okviru kojeg su zenički dječaci i djevojčice igrali nogomet, a sve je pratilo više od tri hiljade Zeničana.

Oni su iskoristili lijepo i sunčano popodne za sudjelovanje u manifestaciji, koja je na višesatno druženje okupila veliki broj navijača nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bio je to uvod u večerašnje okupljanje pred utakmicu BiH-Nigerija.

Opći je utisak da ‘grad sa Zmajevim gnijezdom’ živi za večerašnju nastup reprezentacije Bosne i Hercegovine. Među najmlađima postoji velika nada i želja da se Zmajevi plasiraju u drugi krug nadmetanja, što su potvrdili današnjim okupljanjem u slavu nogometa.

Kako je to izgledalo danas u Zenici, na Trgu Alije Izetbegovića, pogledajte u fotogaleriji Adisa Alića.

[Galleries 353 not found]

federalna.ba/Fena