Višestruka prvakinja Bilić: Pravda za velikog gospodina Fuada Kasumovića!

C46B9FEB C34C 46C2 A134 F436186ED9E5

Ne stišavaju se oštre reakcije građana, pojedinaca, udruženja, osoba iz javnog i političkog života, na spektakularnu akciju SIPA-e u Zenici, a potom i određivanje jednomjesečnog pritvora za gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića samo jer, kako je kazao advokat Asim Crnalić, Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona nije stiglo ispitati 11 svjedoka.

Među njima je i ona Kanite Bilić, najveće nade bosanskohercegovačke atletike i višestruke prvakinje BiH, koja se javno oglasila o hapšenju i pritvoru gradonačelnika Kasumovića. Njenu objavu prenosimo bez intervencija:

-I tako zatvoriše čovjeka ni krivog  ni dužnog… Pitate se tko stoji iza toga, naravno živi seljakluk SDA. Dok se oni što su krivi brane (kako oni kažu sa Olahkoćama) sa slobode, tako zatvoriše nevinog čovjeka. Upadnu mu u kuću pored bolesne djevojčice, kao nekom serijskom ubici. Kako vas nije sramota??!!

Čovjek koji je dao dušu za ovaj grad, ne biraju ga đaba već godinama. Koji je pokazao šta je pravednost i koji se zna boriti sam za sebe. Žao mi je što nisam tu da učestvujem na PROTESTIMA u ponedeljak koji su kako kažu zabranjeni (što li, pitam li se?), i da će svaka osoba koja se pojavi platiti kaznu. Tako se krade novac od ljudi. 

Kako kažu, karma je ku*va.

Zato svi na PROTESTE, jer dok budemo šutjeli i okretali glavu našim gradom će vladati lopovi i seljačine. Dosta je bilo više!

Pravda za velikog gospodina. PODRŠKA FUADU KASUMOVIĆU – napisala je Bilić.

Podsjetimo, za ponedjeljak je bio organiziran veliki skup podrške Kasumoviću, međutim, MUP ZDK je ZABRANIO okupljanje. 

Prethodni članakBREGA KRALJ NEKRETNINA! IMA 30 KUĆA, VILA, STANOVA I GARSONIJERA: Evo kojeg krša vozi
Sljedeći članakPorastao izvoz plastičnih proizvoda iz Bosne i Hercegovine