Višković: I Federacija BiH je spremna da nabavi rusku vakcinu svojim građanima

Screenshot 2 1875 39

Premijeri i ministri u BiH su dogovorili da se krene u direktnu nabavku vakcina i to Pfizerove, ruske i kineske vakcine. Premijer Republike Srpske Radovan Višković je govorio o nabavci upravo ove ruske vakcine. Na današnjem sastanku Višković je insistirao na ruskoj vakcini kazavši da Republika Srpska već ima potrebne kanale za nabavku ove vakcine.

“Moj zahtjev za današnji sastanak je bio da ubrzamo procedure što će se učiniti ako se obratimo kao BiH. Treba znati da ni jedan, ni drugi entitet nije sjedio skrštenih ruku i čekao da to riješi”, rekao je on dodavši da je RS vrlo blizu toga da riješi pitanje nabavke ovih vakcina ako FBiH ima želju za istom.

Ističe da je na današnjoj sjednici konstatovano da je i Federacija BiH spremna da obezbijedi određene količine ruske vakcine za svoje korisnike.

Premijer RS-a nije želio polemisati o datumima kada bi mogla stići ova vakcina, ali je naglasio da će to biti u najkraćem mogućem periodu.

Republika Srpska je već aplicirala za 200.000 doza ruske vakcine što je dovoljno za potpunu imunizaciju 200.000 stanovnika.

Klix

Prethodni članakVolkswagenov čelnik napravio profil na Twitteru pa uputio provokativnu poruku Elonu Musku
Sljedeći članakMajkić nakon sjednice komisije državnog parlamenta: EU želi parkirati migrante u BiH