VISOKO: 28-godišnji Aldin treba pomoć, sa suprugom i dvoje djece živi od 18 KM

Mladi otac iz Visokog moli za pomoć dobre ljude jer četveročlanu porodicu prehranjuje sa tek 18 KM, koje mjesečno dobije kao dječiji doplatak, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Aldin Husić, koji živi sa suprugom i dvije djevojčice, od kojih jedna ima tri a druga šest godina, živi u vlažnom podrumu zgrade u naselju Luke, koji su stanari dali na korištenje njegovom ocu, koji je umro prije nekoliko godina. Taj stan je vlažan, zbog čega su Aldinova djeca često bolesna, pa ih je za vrijeme ovih hladnih zimskih dana morao izmjestiti u stan od svoje nane, u kojem živi čak 14 članova njegove familije, iako je stan velik tek 42 kvadrata.

– Jako mi je teško – rekao je Husić za bh. novinsku agenciju Patria.

– Hranu mi donose komšije i prijatalji. Da nije njih, moja porodica ne bi imala od čega živjeti – dodao je ovaj mladi čovjek.

Prije nekoliko godina teško je obolio. Ljekari su mi dijagnosticirali poteškoće u radu bubrega. Zbog toga sve teže brine za egzistenciju svoje porodice.

Copy

– Volio bih kada bi neko mogao pomoć mojim djevojčicama. Jedina želja mi je da imaju topal stan i dovoljno hrane – zamolio je Aldin.

Husić je prije nekoliko dana pogodila još jedna tragedija. Njihova tek rođena beba je umrla. Ostali su dužni lokalnom gradskom groblju za ukop bebe, piše Patria.

Svi koji žele pomoći, Aldina mogu kontaktirati na broj telefona 060 345 9 129.

nap.ba

Prethodni članakSjećanje na veliki hit “Sviraj nešto narodno”: Halid Bešlić posjetio Donnu Ares
Sljedeći članakPogledajte kako je izgledala novčanica od 25 para u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca