1637778833 profimedia 0168552154 750x500 1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 25, 2021 @ 6:10
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
FIXGEHALT

Svi znamo da stomak obično raste zbog nedovoljno vježbanja i prejedanja. No, znanstvenici kažu da to može biti uzrokovano i nedostatkom određene vrste vitamina. Ako se ne možete riješiti sala na stomaku čak i kada pazite na prehranu i redovito vježbate, moguće je da vam fali vitamina D.

NER FIT

Studije su pokazale da osobama koje imaju viška sala na stomaku fali vitamina D. Osim što je ovaj vitamin važan u borbi protiv osteoporoze i poboljšava raspoloženje, također je važan i u mršavljenju, odnosno rješavanju sala na stomaku.

Vitamin D ili sunčani vitamin unosimo ponajprije putem sunčeve svjetlosti. No, i određene namirnice mogu biti obar izvor ovog vitamina. Jedini način da utvrdite da vam fali ovog vitamina jest laboratorijskim testiranjem.

Ako vam fali vitamina D, osim sala na stomaku, mogu se javiti i drugi problemi kao što su slab imunološki sustav, kronični umor, depresija, anksioznost, gubitak kose, bolovi u mišićima i zglobovima.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Kako biste izbjegli sve to, pobrinite se da ste dovoljno izloženi sunčevoj svjetlosti te jedite hranu bogatu vitaminom D. To su namirnice kao što su jaja, gljive, riba i mlijeko, piše Healthy builderz. Uz to, možete uzimati i dodatak vitamina D, ali se najprije posavjetujte sa svojim liječnikom.

LIDER