Portal 072info

Vitez: Ispovijest čovjeka kojeg su specijalci brutalno pretukli: Zaustavili su me u vožnji, pitali “Ko ti je rekao da izađeš iz auta”, uhapsili, a onda…

Ivan Franjić, kojeg su službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK pretukli u Policijskoj stanici Vitez, u izjavi za Avaz.ba kazao je da se te večeri sa suprugom i dvoje djece vraćao s jednog slavlja.

– Zaustavili su me i tražili vozačku i saobraćajnu dozvolu. Izašao sam iz auta da im dam, ali me je jedan od njih pitao: “Ko ti je rekao da izađeš iz auta?“, a potom su me uhapsili – rekao je Ivan.

zapsinik-21

zapisnik-2

– I ranije sam hapšen i ranije su me udarali policajci, ali nikada ih nisam prijavljivao jer sam bio kriv. No, ovaj put ništa nisam uradio. U stanici su me udarali jer sam rekao da želim nazvati advokata. Sve je snimao moj sin Kristijan – kazao je Franjić, koji je zbog ovog slučaju podnio prijavu Odjeljenju za Profesionalne standarde MUP-a SBK.

Podsjetimo, jutros je objavljen video na kojem se vidi kako ga specijalci brutalno udaraju u policijskoj stanici. Iz MUP-a SBK su nam ranije kazali da je slučaj prijavljen te da se provodi interna istraga.

Avaz.ba

Podijelite članak