Vježbe koje oduzimaju malo vremena, a jačaju tijelo

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Ostati aktivan ključ je zdravog životnog stila i upravo zbog toga pojavila se metoda B-Life, naročito popularna i uspješna u Japanu. Za ovu metodu dovoljno je pet minuta tokom dana. 

Tri vježbe

Riječ je o vježbama koje se kombiniraju s jogom ili pilatesom. Uspjeh metode leži u tome što oduzima malo vremena, jača tijelo i objedinjuje nekoliko disciplina. Izvode se tri vježbe.

Prva vježba radi se na tlu i traje minutu. Pogled fokusirate na pod, podlakticama se oslonite o pod, držeći laktove u visini ramena. Tijelo je odignuto od poda i oslonjeno samo na vrhove nožnih prstiju.

Druga vježba radi se u sjedećem položaju. Noge odignete i savijete koljena, kao da ste u položaju lađe. Leđa ostaju potpuno ravna, a ruke su paralelne s podom i nogama.

Ravan trbuh

Treća vježba vezana je za pilates. Sjedite na podu ispruženih nogu. Ruke ispružite ispred tijela i kontrolirano dišući ih podižete iznad glave. Nakon toga se vraćate u početni položaj.

Ovim vježbama možete dobiti ravan trbuh, ojačati i tonirati mišiće i dugoročno poboljšati zdravlje. I sve to za samo pet minuta dnevno.

Avaz