Vlada Crne Gore ne vjeruje Beogradu: Nema otvaranja granica za državljane Srbije!

Današnja izjava premijerke Srbije Ane Brnabić “da joj je drago da su se stekli uslovi za otvaranje granice Crne Gore prema Srbiji”, suviše je licemjerna jer dolazi od osobe koja je do danas na sva zvona pozivala građane Srbije da ne putuju u Crnu Goru, kazao je za Televiziju Crne Gore zvaničnik crnogorske Vlade.

Naglašava da se Crna Gora neće igrati zdravljem svojih građana, i objašnjava da crnogorska granica, po pravilima koje primjenjuje, ne može biti otvorena do sljedećeg ponedjeljka.

“Posebno je u okviru premijerkine izjave neodgovorna ocjena da su se crnogorske vlasti rukovodile političkim a ne zdravstvenim razlozima kad su za otvaranje svojih granica primijenile savremeni epidemiološki standard 25 oboljelih na 100.000 građana”, napominje sagovornik TVCG koji je zatražio da ne bude imenovan.

Naprotiv, naglašava da se Vlada Crne Gore rukovodila preporukama i pravilima struke i medicinske nauke, a ne dnevne politike kao što to radi Ana Brnabić.

“Ovo uostalom potvrđuje rezulat koji je Crna Gora postigla u borbi protiv korona virusa, kao i jedinstveni status Corona free zemlje. Naša granica, po pravilima koja primjenjujemo, ne može biti otvorena do sljedećeg ponedjeljka. Nadamo se da će do tada u Srbiji epidemija biti značajnije suzbijena, a srpskim vlastima ostavljamo da nam u međuvremenu objasne kako je za jedan dan izliječeno 4.500 zaraženih”, kazao je Vladin zvaničnik.

Poručuje da se u svakom slučaju, Crna Gora neće igrati sa zdravljem svojih građana.

“Naše granice otvaramo postepeno i redosljedom koji diktira epidemiološka situacija u zemljama prema kojima se granice otvaraju, zbog čega su nam političke izjave, poput ovih premijerke Brnabić, čist višak”, zaključio je sagovornik TVCG.

Prethodni članakNajbolji nokaut na UFC 250: Jednim udarcem ga je bukvalno – uspavao (VIDEO)
Sljedeći članakDušica Jakovljević otkrila kakvo joj je zdravstveno stanje